Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

24 Eylül 2015 Perşembe

Lady Blue Shanghai (2010)


Director / Yönetmen:
David Lynch

Screenplay / Senaryo:
David Lynch

Cast / Kadro:
Marion Cotillard
Gong Tao
                                                                                       Emily Stofle
                                                                                       Cheng Hong
                                                                                       Lu Yong
                                                                                       Nie Fei

Subject / Konu:
Otele girip 815 numaralı odaya giden kadın, yüksek sesle çalan müziği kapatır. Bu sırada bir duman yükselir ve bir çanta belirir. Kadın, korkuyla lobiyi arar. Odasında birisi olduğunu söyleyip yardım iste. 2 güvenlik görevlisi odaya gelip arama yapar ama kimseyi bulamazlar. Kadın, güvenlik görevlilerine Şangay’a yeni geldiğini, kimseyi tanımadığını ve çantayı kimin bıraktığını bilmediğini söyler.
Kadın, bir iş arkadaşıyla öğle yemeği yedikten sonra çok etkilendiği İnci Kulesi’ni görmeye gittiğini söyler. Duyduğu müziği sanki önceden de işitmiştir. Bir adam bulunduğu yere gelmiş ve öpüşmeye başlamışlardır. Sonra adam kaçmak zorunda olduğu için şehrin sokaklarında kaçarlar. Adam kadınla vedalaşırken bir bina reklamında çanta görürler. Birbirlerine aşklarını ilan ederler. Ardından adam elindeki mavi gülle gider ve kadın hüzne boğulur.
Her şeyi hatırlayan kadın, çantaya doğru gider. Çantayı açtığında içinden mavi gül çıkar. Kadın çantaya sarılır.

Comment / Yorum:
David Lynch’in Dior markası için yazıp yönettiği “Lady Blue Shanghai”, markanın reklamını da yapan, 15 dakikalık bir kısa film. Filmin çekimleri Şangay’da yapılmış. Başrolü Dior’un o dönemki yüzü olan Marion Cotillard oynamış. Filmde her ne kadar David Lynch’in gizemli dokunuşları olsa da, Lady Blue Shanghai sonuçta bir reklam projesi. Bu nedenle, bir reklam gözüyle izlenmesi daha yerinde olacaktır.

Imdb note: 6.3                             My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder