Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

21 Eylül 2015 Pazartesi

American Ultra (2015)

Director / Yönetmen:
Nima Nourizadeh

Screenplay / Senaryo:
Max Landis

Cast / Kadro:
Jesse Eisenberg
Kristen Stewart
Topher Grace
Connie Britton
Walton Goggins
John Leguizamo
Bill Pulman
Tony Hale
Lavell Crawford
Stuart Greer

Subject / Konu:
Mike, Batı Virginia’da Liman isimli kasabada kız arkadaşı Phoebe’yle yaşamaktadır. Bir markette çalışmaktadır. Uyuşturucu kullanmakta ve karikatür çizmektedir. Çok sevdiği Phoebe için bir yüzük alır ve Hawaii tatili ayarlar. Ancak panik atağı yüzünden her şeyi berbat eder ve gidemezler. Eve dönerler.
Victoria’ya C.I.A. Karargahı’ndan Yates’in kararıyla Mike’ın 24 saat içinde öldürüleceği haberi gelir. Mike, bir program gereği kullanılmış, başarısız olmuş ve fakat bu durumdan hiç haberi olmamış bir ajandır. Mike, Phoebe’ye evlenme teklif etmek için hazırlık yaparken Victoria markete gelip Mike’ı bazı kod kelimelerle aktif hale getirir. Ancak Mike, Victoria’nın söylediklerini anlamaz.
2 ajan Mike’ı öldürmek için gelir. Mike, aktif hale geçip 2 ajanı öldürür. Durumu hemen Phoebe’ye bildirir. Phoebe markete geldikten sonra tutuklanıp nezarete atılırlar. Mike’ın öldürülmesi için 2 ajan daha yollanır. 2 ajan, karakolu basıp bütün polisleri öldürür. Mike ve Phoebe ise ajanları haklayıp kurtulmayı başarırlar.
Kasabada salgın hastalık olduğu haberi yayılır ve kasaba karantinaya alınır. Victoria ve Mike’ın hastalığı yaydığı söylenir. Yates, kasabaya gelir. Mike ve Phoebe’ye saklandıkları yerde gazla saldırı yapılır. Kurtulmayı başarırlar. Mike, Phoebe’nin tavırlarından kuşkulanır ve onun aslında bir C.I.A. gözetmeni olduğunu öğrenir.
Mike ve Phoebe arabada tartışırlarken saldırıya uğrarlar. Mike sıkıştığı arabada benzin dökülüp yakılmaya çalışılır. Phoebe yakalanıp Yates’in yanına götürülür. Mike son anda Victoria tarafından yakalanır.
Victoria, Mike’a en az 3 kere suç işleyen kişilerin dahil edildiği Bilge Adam isimli bir programa 18 yaşında dahil olmuş bir denek olduğunu, program iptal edildikten sonra çeşitli fobiler kazandırılıp kasabaya yerleştirildiğini anlatır.
Mike’ın ölmediğini öğrenen Yates kasabayı insansız hava aracıyla bombalamaya karar verir. Ancak bu isteğini gerçekleştiremez. Mike, Phoebe’nin tutulduğu yeri öğrenir ve onu kurtarmaya gider. Birçok ajanla çatışıp yaralanır. Ancak hepsini alt etmeyi başarır. Phoebe’de Victoria sayesinde Yates’in elinden kurtulmayı başarır. Yaralı haldeki 2 sevgilinin etrafı sarılır. Bu sırada Mike, Phoebe’ye aldığı yüzüğü verir.
Amiri Yates’i öldürür. Victoria, amirine kendi programından çıkan Mike’ın şu ana kadar ki en iyi ajan olduğunu söyler.
Mike ve Phoebe, 6 ay sonra Filipinler’in Manila şehrinde görevdedirler.

Comment / Yorum:
Nima Nourizadeh’nin 2. uzun metrajlı filmi olan “American Ultra”, bir yeni nesil ajan komedi filmi olarak nitelendirilebilir. Filmin senaryosu Max Landis’e ait. Çekimleri Louisiana’da gerçekleştirilen film, yaklaşık 25.000.000 dolara mal oldu. 11 Eylül 2015 itibariyle sadece Amerika genelinde 14.127.548 dolar hasılat elde etti.
Filmin başrollerini paylaşan Jesse Eisenberg ve Kristen Stewart daha önce 2009 yapımı “Adventureland / Yaz Aşkı” filminde de birlikte rol almışlardı. Uma Thurman’la filmde oynaması için sözlü olarak anlaşıldı. Ancak anlaşma sözleşmeye dökülemedi. Ardından Sharon Stone’la anlaşıldı. Ancak Stone, takvimi uyuşmadığı için rolü oynayamadı. Rolde böylece Connie Britton’a gitti.
Yazar Stephen King, sosyal medya aracılığıyla filmi beğendiğini, taze ve heyecan verici bulduğunu söyledi.
American Ultra, zaman zaman eğlenceli olan ve fakat belli bir noktadan sonra kolay tahmin edilebilir bir film. Türün meraklılarına hitap edebilir.

Imdb note: 6.3                             My note: 4.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder