Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

11 Eylül 2015 Cuma

Bang The Drum Slowly (1973)

Director / Yönetmen:
John Hancock

Screenplay / Senaryo:
Mark Harris

Novel / Kitap:
Mark Harris (from “Bang The Drum Slowly”)

Cast / Kadro:
Robert De Niro
Michael Moriarty
Vincent Gardenia
Phil Foster
Ann Wedgeworth
Patrick Mcvey
                                                           Heather Macrae
                                                           Selma Diamond
                                                           Barbara Babcock
                                                           Tom Ligon
                                                           Andy Jarrell
                                                           Marshall Efron
                                                           Donny Burks
                                                           Hector Elias
                                                           Tom Signorelli
                                                           James Donahue
                                                           Danny Aiello

Subject / Konu:
Huysuz ve sıradan bir beyzbol oyuncusu olan Bruce, ölümcül bir hastalığa yakalandığını ve öleceğini öğrenir. Takım arkadaşı Henry ile beraber ailesinin evine gider. Çok geçmeden Henry’nin eşi Holly’de yanlarına gelir ve birlikte zaman geçirirler.
Önemli bir oyuncu olan Henry takımıyla yeni sözleşme imzalamak için Bruce satılır ya da takas edilirse aynı takıma gitmelerini sağlayacak bir maddede ısrar eder ve istediğini alır. Takım iyi skorlar almaktadır. Ancak takım içi sorunlar baş gösterir. Tam bir takım olmayı başaramazlar. Ardından kötü sonuçlar alırlar. Ama Henry en önemli oyuncu konumundadır ve Bruce’ta hiç olmadığı kadar iyi oynamaktadır.
Henry’nin Bruce’un hastalığını saklamak için söylediği yalanlar antrenör Dutch’ın kafasını karıştırır ve olayı araştırması için dedektif tutmaya kadar götürür. Henry’nin bir takım arkadaşına verdiği sır, kısa sürede herkese yayılır ve Bruce’un durumu öğrenilir. Bu olayın öğrenilmesi, herkesi birbirine kenetler ve takım başarılı olmaya başlar.
Play – oflar öncesinde durumu kötüleşen Bruce, memleketine döner. Bruce gitmeden önce Henry’den play – off karnesini ister. Takım, play – offları kazanır Henry çerçevelettiği karneyi Bruce’un mezarına götürür.

Comment / Yorum:
Mark Harris’in aynı adlı kitabından senaryolaştırdığı “Bang The Drum Slowly”, 1973 yılında John Hancock tarafından sinemaya aktarıldı. Filmin çekimleri New York ve Florida’da gerçekleştirildi. Bang The Drum Slowly, ilk olarak 1956 yılında bir televizyon yapımı olarak çekilmiş ve başrolleri Paul Newman ve Albert Salmi oynamıştı. Bu filmde ise başrolde Al Pacino oynayacaktı. Ancak Pacino, Francis Ford Coppola’dan “The Godfather / Baba” filminde Michael Carleone karakteri için teklif alınca sözleşmesini feshetti ve rol Robert De Niro’ya gitti.
Robert De Niro rolüne hazırlanmak için Georgia’ya gitti ve bir beyzbol takımının bahar antrenmanlarını izledi. Oyuncuların konuşmalarını teybe kaydedip aksanlarına çalıştı. Filmde her ne kadar Robert De Niro’nun ismi ön planda olsa da, aslında başrolü Michael Moriarty, göze çarpan yardımcı rolü ise Vincent Gardenia oynadı. Vincent Gardenia filmdeki etkileyici performansıyla “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” kategorisinde Oscar’a aday gösterildi.
Bang The Drum Slowly, spor ve komedramı harmanlayan vasat bir film olsa da, Robert De Niro’nun gençlik dönemi performansını görmek için seyredilebilir.

Imdb note: 7                               My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder