Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

6 Eylül 2015 Pazar

Boulevard (2014)

Director / Yönetmen:
Dito Montiel

Screenplay / Senaryo:
Douglas Soesbe

Cast / Kadro:
Robin Williams
Kathy Baker
Roberto Aguiere
Giles Matthey
Eleonore Hendricks
Bob Odenkirk
Henry Haggard
Gary Gardner
Cyrstal Gray
Joshua Decker
                                                            Sondra Morton
                                                            Jerry Chipman

Subject / Konu:
Neredeyse 26 yıldır bir bankanın aynı şubesinde çalışan Nolan, bankanın yeni şubesi için müdür olarak düşünülür. İnsanlara zarar verme fobisi vardır. Eşi Joy’a fazlasıyla yardım etmektedir. Annesi 6 ay önce ölmüştür. Huzurevindeki babası ise sağlık sorunları yaşamaktadır.
Karısını Leo isimli bir erkek fahişeyle aldatmaya başlar. Cinsellik yaşamasalar da Nolan, Leo’yu önemser ve korur. Ona restoranda iş bulur. Ancak Leo işi bırakıp eski işine devam eder. Leo kendisini durdurmaya çalışan Nolan’ı evinden kovar.
Nolan, konuşamaz durumdaki babasına eşcinsel olduğunu itiraf eder. Joy, Nolan’ın kendisini aldattığını anlar. Leo tehdit edildiği ve paraya ihtiyaç duyduğu için bankaya gelip Nolan’dan yardım ister. Leo’yu tehdit eden kişi olay çıkarır. Nolan’ın son zamanlardaki halini beğenmeyip, ne olup bittiğini sormaya gelen yakın arkadaşı Winston’da olaylara şahit olur.
Nolan, Joy bir iş gezisinde olduğu için Leo’yu kendi evine götürür. Leo, Nolan’ın kendisiyle cinsellik yaşamak istememesine anlam veremez.
Nolan, terfisi için Joy’la akşam yemeğine davetlidir. Ancak Leo’nun aşırı dozdan hastaneye kaldırıldığını öğrenince hastaneye gider. Leo hastaneden kaçtığı için evine gider ama evi de boşaltılmıştır. Akşam yemeğine gidemeyen Nolan, hayal kırıklığına uğrattığı Joy’a hakkındaki gerçekleri anlatmaya çalışır. Joy tüm olup bitenden haberi olduğunu söyler.
Nolan, Joy’dan ayrılmaya karar verir. Bankadaki işini de bırakır. Arzu ettiği hayatı yaşamaya başlar.

Comment / Yorum:
Kendi kitabından uyarlayıp yönettiği 2006 yapımı “A Guide to Recognizing Your Saints / Hayatındaki Azizleri Keşfetme Kılavuzu” ile hem sinemaya müthiş bir giriş yapan, hem
Shia LaBeouf ve Channing Tatum gibi iki genç oyuncuyu parlatan, hem de sıkıntılı günlerinin ardından yeniden doğuş fırsatı arayan Robert Downey Jr.’a müthiş bir fırsat veren Dito Montiel, sonraki filmlerinde ise bekleneni verememişti. Montiel, 2014 yapımı “Boulevard” ile yine beklenenin uzağında kaldı. Filmin hasılatı ise sadece 32.000 dolar.
Filmin senaryosu daha önce sadece tek uzun metrajlı sinema senaryosu ve birkaç televizyon filmi için senaryo yazmış olan Douglas Soesbe’ye ait. Filmin başrolünde geçen sene intihar ederek ölen Robin Williams var. Boulevard, Williams’ın son rol aldığı film. Filmde Williams’ın babasını oynayan Gary Gardner’da film vizyona girmeden öldü.
Filmin diğer dikkat çeken isimleri genç oyuncu Roberto Aguiere ve “Breaking Bad” ile “Beter Call Saul” dizileriyle büyük çıkış yakalayan Bob Odenkirk. Film kısa süresine karşın monoton ve sıkıcı. Senaryo sıradan. Tek enteresan detay, özel hayatında ve oyunculuk kariyerinde büyük düşüş yaşayıp intihara sürüklenen Williams ile filmde canlandırdığı karakterin paralellikleri. Robin Williams’a veda etmek için seyredilebilir.

Imdb note: 6                               My note: 4.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder