Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

10 Eylül 2015 Perşembe

La Cauchemar / A Nightmare (1896)

Director / Yönetmen:
Georges Melies

Subject / Konu:
Uykusundan uyanan adam, ayakucunda bir kadın görür. Kadına sarılmak için hamle yapar. Ancak kadın, birden siyahi bir erkek müzisyene dönüşür ve yatağın üzerinde çılgınca zıplayıp şarkı söylemeye başlar. Adam, müzisyeni durdurmak ister. Müzisyen, başka bir adama dönüşür ve balkondan kaçar.
Ay, bir insan kafası şeklinde balkona yaklaşır ve yataktaki adamın kolunu ısırmaya çalışır. Adam, aya yumruk atar ve ay eski yerine geri gider. Adamın uyandıktan sonra artarda gördüğü 3 kişi birlikte balkonda görülür. 3 kişi balkondan içeri girer. Bu sırada yataktaki adam uyanır ve bir kabus gördüğünü farkına varır.

Comment  / Yorum:
“La Cauchemar / A Nightmare”, George Melies’in sinemaya başladığı ve tam 81 filme imza attığı 1896 yılında Fransa’da çektiği ilk filmlerinden biri. Yaklaşık 1 dakikalık bu kısa film, fantastik ve komedi öğeleri içeriyor. Filmin oyuncu kadrosuna dair ise herhangi bir bilgi yok. Film, sinemanın atası Melies’in ilk filmlerinde bile kendine has sinema dilini başarıyla kullandığını görmek için izlenebilir.

Imdb note: 6.7                             My note: 7.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder