Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

30 Ekim 2015 Cuma

Poltergeist / Poltergeist: Kötü Ruh (2015)

Director / Yönetmen:
Gil Kenan

Screenplay / Senaryo:
David Lindsay – Abaire

Original Screenplay / Orijinal Senaryo:
Steven Spielberg
Michael Grais
Mark Victor

Story / Hikaye:
Steven Spielberg

Cast / Kadro:
Sam Rockwell
                                                             Rosemarie DeWitt
                                                             Saxon Sharbino
                                                             Kyle Catlett
                                                             Kenedi Clements
                                                             Jared Harris
                                                             Jane Adams
                                                             Susan Heyward
                                                             Nicholas Braun
                                                             Karen Ivany
                                                             Patrick Garrow

Subject / Konu:
Amy ve Eric, 3 çocukları olan bir ailedir. Yaşadıkları maddi sıkıntılar nedeniyle daha mütevazı bir eve taşınırlar. Ailenin oğlu Griffin’in odasında bulduğu palyaço kuklalar korkmasına neden olur. Palyaçolara bakarken odaya dalan sincap ise odada yatmamaya karar vermesini sağlar.
Evin bulunduğu bölgede yüksek gerilim hattı vardır. Evlerinin yanındaki boş arazi ise şehre aittir. Gece evdeki elektik voltajında güçlü dalgalanmalar olur. Griffin uyanıp televizyonun başındaki küçük kız kardeşi Maddy’nin yanına gider. Maddy’nin televizyon vasıtasıyla birileriyle iletişim kurduğunu görür.
Amy ve Eric, katıldıkları bir akşam yemeğinde yaşadıkları yerin eski bir mezarlık olduğunu öğrenirler. Gece fırtına çıkar. Ailenin büyük kızı Kendra, cep telefonu vasıtasıyla bodruma yönlendirilir ve saldırıya uğrar. Griffin önce palyaço tarafından saldırıya uğrar. Ardından da bir ağacın dalları tarafından yakalanır. Maddy’nin odasındaki açılmayan dolabın kapağı açılır ve uzanan kollar Maddy’yi alıp götürür.
Amy ve Eric eve döndüklerinde Griffin’i ağaçta asılı şekilde bulurlar. Griffin dallardan düşüp kurtulur. Kendra, anne ve babasına başına gelenleri anlatır. Maddy’yi bulamadığını söyler. Birlikte Maddy’yi aramaya koyulurlar. Maddy annesiyle televizyon aracılığıyla iletişim kurar. Polise gitmeye korkan aile paranormal olayları araştırma ofisine gider. Ekip eve gelip çeşitli düzenekler kurar.
Maddy’yle iletişim kurarlar ve bir kötü ruh yüzünden Maddy’nin geri dönemediğini anlarlar. Ekibin lideri Dr. Powell evin tavanında açılan boyut sayesinde Maddy’ye ulaşabileceklerini ama bunun için eski kocası Carrigan Burke’ün yardımına ihtiyaçları olduğunu söyler. Carrigan, bir halat sayesinde boyutlar arası bağlantı kurar. Diğer boyuta kamera göndermeyi de başarırlar. Ancak Maddy dönüş yolunu bulamamakta ve boyut değiştirememektedir. Bunun üzerine Griffin, Maddy’yi kurtarabilmek için onun boyutuna geçer. Çocuklar halatı takip ederek boyut değiştirmeyi başarırlar.
Çocuklar kendilerine gelince evden gitmeye hazırlanırlar. Ancak kötü ruhlar, arabalarını ters çevirip evin içine doğru çeker. Maddy tekrar kötü ruhlar tarafından kendilerine doğru çekilir. Ancak son anda ailesi tarafından kurtarılır. Carrigan, kötü ruhların bu ailenin peşini bırakmayacağını anlar ve ev yıkılırken onların boyutuna geçer. Aile, Dr. Powell’ın arabasıyla olay yerinden uzaklaşır.

Comment / Yorum:
Bir yeniden çevrim olan 2015 yapımı “Poltergeist / Poltergeist: Kötü Ruh”, daha önce çektiği 2 uzun metrajlı animasyonla tanınan yönetmen Gil Kenan’ın ilk uzun metrajlı filmi oldu. Steven Spielberg’in hikayesinden 1982 yılında sinemaya uyarlanan aynı adlı filmin yeniden çevrimi olan Poltergesit’in çekimleri Kanada, Ontario’da gerçekleştirildi. Yaklaşık 35.000.000 dolara mal olan film, sadece Amerika genelinde 47.415.690 dolar hasılat elde etti.
Ana karakterlerden Eric rolü için Tom Cruise ve Richard Armitage düşünülen isimler arasındaydı. Ancak rol, Sam Rockwell’e gitti. Kendra rolü için Natasha Calis’in adı geçse de, Sakson Sharbino’da karar kılındı. Poltergesit, birçok bakımdan başarısız bir yeniden çevrim. Filme dair tek olumlu not, başarılı görsel efektler. Türden hoşlananlar, beklentiye girmemek kaydıyla vakit geçirmek için seyredebilirler.

Imdb note: 5                               My note: 3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder