Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

4 Ekim 2015 Pazar

The Overnight (2015)

Director / Yönetmen:
Patrick Brice

Screenplay / Senaryo:
Patrick Brice

Cast / Kadro:
Judith Godreche
Taylor Schilling
Jason Schwartzman
Adam Scott
RJ Hermes
Kyle Field
Max Moritt



Subject / Konu:
Alex ve Emily, küçük oğulları R.J. ile Seattle’dan Los Angeles’a taşınmış genç bir çifttir. Parkta, Kurt’le tanışırlar. Kurt kendilerine sıcak davranır ve akşam yemeğine davet eder. Kurt’ün eşi Charlotte’ta kendilerine sıcak davranır. Oldukça lüks evdeki samimi sohbet, içki ve uyuşturucuyla devam eder.
Samimiyet ve eğlence dozajı giderek artar. Alex, Kurt’ün kendisine güven aşılamasıyla fiziksel durumundan doğan psikolojik sorununun üzerine gider ve sorununu çözdüğünü düşünür. Emily aşırı samimiyetten endişelenmeye başlayıp gitmek ister. Alex ise kendini mükemmel hissettiği yerden gitmek istemez.
Charlotte, Emily’yi dışardan içki satın almak bahanesiyle bir masaj salonuna götürür ve bir erkeğe yaptığı masajı kendisine izletir. Geri döndüklerinde Emily, Kurt’ten zenginliklerini çektikleri erotik filmlere borçlu olduklarını öğrenir. Charlotte ise Alex’i yatak odasına götürüp onunla yakınlaşmaya çalışır.
Bulundukları ortamın tuhaflığını farkına varan Alex ve Emily, Kurt ve Charlotte’un eş değiştirmek istediklerini düşünürler. Ancak gerçek başkadır. Tüm tuhaflıkların ve samimiyetin nedeni, artık erkeklere ilgi duyan Kurt’ün bir erkekle birlikte olma isteğidir. Her şeyi dürüstçe konuşan çiftler, sabaha kadar sohbet ederler.
Vedalaştıktan sonra birlikte cinsel ilişkiye girmeye başlarlar. Ta ki çocukları odaya gelene kadar… 2 çift bir süre sonra parkta karşılaşırlar ve sohbet ederler.

Comment / Yorum:
2014 yapımı ilk uzun metrajlı filmi “Creep” ile korku türünü deneyen Patrick Brice, senaryosunu da yazdığı 2. uzun metrajlı filmi “The Overnight” ile komedi ve gizem türlerini harmanlayan ilginç bir filme imza attı. Los Angeles’ta komedyen Adam Carolla’nın evinde 15 günde çekilen film, 28 Ağustos 2015 itibariyle Amerika’da 1.100.000 dolar hasılat elde etti.
Filmi ikiye ayırıp incelemek gerekli. İlk bölümde ağırlıklı olarak kadın – erkek ilişkisine dayalı bir komedi filmi izlerken ikinci bölümde ise gizem, cinsellik ve eşcinsellik gibi detaylarda filme ekleniyor ve ortaya ilginç bir film çıkıyor. The Overnight vasat bir film. Ancak ilginç bir film olduğu da söylemek gerek.

Imdb note: 6.3                             My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder