Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

24 Ekim 2015 Cumartesi

Bloodsucking Bastards (2015)

Director / Yönetmen:
Brian James O’Connell

Screenplay / Senaryo:
Dr. God
Ryan Mitts

Cast / Kadro:
Fran Kranz
Pedro Pascal
Joey Kern
Joel Murray
Emma Fitzpatrick
Yvette Yates
Justin Ware
Marshall Givens
David F. Park
                                                                     Neil W. Garguilo
                                                                     Parvesh Cheena
                                                                     Zaberth Russell
                                                                     Sean Cowhig
                                                                     Patricia Rae

Subject / Konu:
Evan çalıştığı şirkette işini layıkıyla yapan belki de tek kişidir. Kendisine aşkını ilan eden insan kaynakları müdürü Mandy’ye verdiği aptalca cevapla hem aralarını açmış, hem de herkesin diline düşmüştür. Terfi alıp pazarlama müdürü olmayı beklerken, pazarlama müdürlüğüne üniversitedeyken sürtüştüğü ve hiç sevmediği Max getirilir. Max, odasını almakla kalmaz Mandy’yle de flört etmeye başlar.
Şirkete yeni gelen stajyer çöp dökerken öldürülür. Gece şirkette kalıp online oyun oynayan Mike’da tuvalette öldürülür. Evan, Mike’ın cesedini görür ve herkese haber verir. Ancak birlikte tuvalete gidildiğinde ceset ortadan kaybolduğu için kimse kendine inanmaz. İşlerini yetiştirebilmek için Zabeth‘den yardım ister. Bodruma dosyaları almak için giden Zabeth’de saldırıya uğrar. Gece Evan’a yardım etmek için şirkette kalıp bodruma giden Andrew, önce Zabeth tarafından ilişkiye zorlanır. Daha sonra bir yaratığa dönüşen Zabeth, Andrew’e saldırır.
Andrew’ı yaralı şekilde gören Evan, yaşananların Max yüzünden gerçekleştiğini düşünür ve saklanır. Mandy’yi arayıp başına gelenleri anlatmak ister. Ancak telefonu Max açar ve başına geleceklerle yüzleşmesini söyler. Evan, ertesi gün Max ve Ted tarafından mahsur kaldığı odada uyur şekilde bulunur. Öldüğünü söylediği Andrew’ı sapasağlam karşısında görür.
Tim, Evan’a Max’in vampir olduğunu ve seçtiği kişileri vampire dönüştürdüğünü gördüğünü anlatır. Bu bilgiyi Mandy’yle de paylaşsalar da onu inandıramazlar. Her şeyden haberdar olan güvenlik görevlisi Frank’le birlikte vampirlerle savaşmak için harekete geçerler. Kendilerine saldıran vampire dönüşmüş temizlikçiyi öldürürler.
Vampirlerin arasından geçip Ted, Max ve Mandy’nin bulunduğu Ted’in odasına giderler. Ted, vampirlerden haberdar olduğunu ve şirketi kurtarmak için vampirlerle çalıştığını açıklar. Mandy şaşkınlık geçirir. Max, Ted’i öldürür. Evan, Tim, Frank ve Mandy şirketten çıkmaya çalıştıklarında kendilerine vampirler saldırmaya başlar. Kendi katlarındaki vampirlerle savaşıp onları öldürmeyi başarsalar da, Max, avukat vampirleri çağırır. Frank avukatlarla ilgilenirken, Evan ve Mandy, Max’le kavga ederler. Frank ölür. Kurtulan Evan, Mandy ve Tim ise şirketten kanlar içinde ayrılırlar.

Comment / Yorum:
Oyunculukla sinema sektörüne giriş yapan Brian James O’Connell’ın 3. uzun metrajlı filmi olan 2015 yapımı “Bloodsucking Bastards”, komedi yönünün ağır bastığı bir korku – komedi filmi. Filmin senaryosu Ryan Mitts ve Dr. God adıyla Brian James O’Connell, Sean Cowhig, Neil W. Garguilo, David Park ve Justin Ware tarafından Los Angeles’ta kurulmuş komedi grubuna ait. Dr. God üyeleri ayrıca filmde de rol almışlar.
Bloodsucking Bastards tamamına yakını kapalı mekanda geçen bir yapım. Hikayesiyle değil diyaloglarıyla güldürmeye çalışan bir senaryosu var. Bu nedenle filmin oyunculuklar üzerine yıkıldığını söylemek yanlış olmaz. Bloodsucking Bastards, zaman zaman keyifli olsa da, vasatı aşamayan bir film. Zaman geçirmek için seyredilebilir.

Imdb note: 5.7                             My note: 4.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder