Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

13 Ekim 2015 Salı

Me and Earl and The Dying Girl (2015)

Director / Yönetmen:
Alfonso Gomez – Rejon

Screenplay / Senaryo:
Jesse Andrews

Novel / Kitap:
Jesse Andrews

Cast / Kadro:
Thomas Mann
Olivia Cooke
RJ Cyler
Nick Offerman
Molly Shannon
Jon Bernthal
Connie Britton
                                                             Katherine Hughes
                                                             Matt Bennett
                                                             Masam Holden
                                                             Bobb’e J. Thompson

Subject / Konu:
Son sınıf öğrencisi Greg, çok uluslu, gruplara bölünmüş, karmakarışık Schenley lisesinde okumaktadır. Karmaşa yüzünden yemekhaneye gitmemekte, yemeğini ana okulundan beri tanıdığı arkadaşı Earl’le birlikte hocası McCharty’nin odasında geçirmektedir. Annesinden pek de yüz vermediği Rachel’e lösemi teşhisi konduğunu öğrenir. Annesi, Rachel’le görüşmesi için baskı yapar.
Greg, kendisine acımasını istemeyen Rachel’e annesinin zoruyla görüşmeye geldiğini ve annesinin gözünü boyamak için bir süre birlikte takılmaları gerektiğini söyler. Rachel, Greg’in teklifini kabul eder.
Çocukluklarından beri babası yüzünden Earl’le Avrupa filmleri ve klasikleri izleyip bu filmleri seven Greg, Earl’le birlikte kendi filmini yapmaya karar verir. Klasiklerin adlarını değiştirerek tam 42 film çekerler.
Greg ve Rachel birlikte zaman geçirmeye başlarlar. 4. derece kanser olan Rachel, Greg’in Earl’le çekip kimseye izlettirmediği filmlerini izlemeye başlar. Greg, güzelliğiyle başını döndüren Madison’ın tavsiyesiyle Rachel için bir film çekmeye karar verir.
Rachel’in tedaviyi bırakacağını söylemesi, kavga etmelerine ve önce Rachel’in, sonra da Earl’ün umursamaz oluşuyla ilgili gerçekleri suratına kusmasına neden olur. Başvurduğu üniversiteye kabul edilmediği için gelecek sene üniversiteye gidemeyecek olduğunu öğrenmesi de olayların tuzu biberi olur.
Madison, Greg’i okul balosuna birlikte gitmek için davet eder. Smokinini giyen Greg, kiralık limuzinle Rachel’in yattığı hastaneye gider ve onun için yaptığı filmi birlikte seyrederler. Rachel filmi izlerken komaya girer ve 10 saat sonra ölür.
Rachel’in kendisine bıraktığı mektupta başvurup kabul edilmediği üniversiteye bir mektup gönderdiğini ve hastalığı boyunca kendisiyle ilgilendiği için derslerini ikinci plana bıraktığını bildirdiğini öğrenir.

Comment / Yorum:
Jesse Andrews’ın aynı adlı romanından senaryolaştırdığı “Me and Earl and The Dying Girl”, korku ve gerilim türündeki ilk uzun metrajlı filmi “The Town That Dreaded Sundown” ile sinemaya giriş yapan Alfonso Gomez – Rejon’un bu kez komedi ve hüznü harmanladığı yeni filmi. Filmin çekimleri Pittsburgh ve Pennsylvania’da yapıldı. Yaklaşık 8.000.000 dolara mal olan yapım, sadece Amerika genelinde 6.743.776 dolar hasılat elde etti.
Sundance Film Festivali’nden 2 ödülle dönmeyi başaran film, katıldığı diğer festivallerde 8 ödül ve 7 adaylık kazandı. Filmde onlarca klasik filme göndermede ve saygı duruşunda bulunuldu. Emma Roberts, Rachel karakteri için düşünülen isimlerden biriydi. Ancak rol için bilim – kurgu ya da korku türleri dışında bir filmde ilk kez rol alacak Olivia Cooke tercih edildi.
Kaliteli bir mizah ve sinema klasiklerine yapılan atıflar ile neşeli başlayan film, konusu itibariyle belli bir noktadan sonra hüzne evriliyor. Geçişler oldukça naif şekilde gerçekleştirilmiş. Muazzam bir senaryo ve usta bir yönetim sergilenmiş. Oyuncu seçimleri ve performansları da gayet başarılı. Me and Earl and The Dying Girl, hangi türü severseniz sevin izlediğinize pişman etmeyecek ve keyifli tat bırakacak bir yapım.

Imdb note: 7.9                             My note: 8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder