Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

25 Ekim 2015 Pazar

Knock Knock / Yanlış Kapı (2015)

Director / Yönetmen:
Eli Roth

Screenplay / Senaryo:
Eli Roth
Nicolas Lopez
Guillermo Amoedo

Story / Hikaye:
Anthony Overman
Michael Ronaldo Ross

Cast / Kadro:
Keanu Reeves
Lorenza Izzo
Ana De Armas
Aaron Burns
                                                                Ignacia Allamand
                                                                Colleen Camp

Subject / Konu:
Tamamlaması gereken işleri olan Evan eşi Karen ve çocuklarını hafta sonu tatili için yolcu eder. İşlerini yapmaya koyulmuşken gece kapısı çalar. Kapıda aradıkları adresi bulamayan ve yağmurdan ıslanmış Bel ve Genesis isimli 2 genç kız vardır. Arkadaşlarına internetten ulaşabilmek için Evan’ın bilgisayarını kullanmak isterler. Evan kendilerini içeri alıp yardımcı olur.
Evan, kızlar için taksi çağırır. Taksiyi beklerken sohbet etmeye başlarlar. Evan’dan oldukça etkilenmiş gibi gözüken kızlar, ona samimi davranmaya başlarlar. Taksi geldiğinde ise Evan’ı banyoda cinsel ilişkiye girmek için kışkırtırlar. Evan bir süre dirense de, kendisini ateşli şekilde tahrik eden kızlarla birlikte olmaya başlar. Taksi bir müddet bekledikten sonra gider.
Sabah uyandığında kızları rahat bir şekilde mutfakta kahvaltı ederken bulan Evan, onları istedikleri yere bırakabileceğini söyler. Ancak kızların pek gitmeye niyeti yoktur. Kızlar, eşiyle görüntülü konuşurken kendisini rahatsız etmeye kalkışınca, onları evden göndermek için harekete geçer. Ancak kızlar önce eşinin sanat eserlerini tahrip eder, sonra da masaj için gelen masörü önünde kendisini zor duruma düşürürler. Reşit olmadıklarını söyleyip Evan’ın gözünü korkuturlar.
Zor da olsa kızları evden göndermeyi başarır. Evi düzenler ve eşinin tahrip edilmiş eserlerini temizler. Ardından işiyle ilgilenmeye başlar. Bir ses duyar ve aile resimlerinden birini çerçevesi kırılmış halde yerde bulur. Bu sırada oradaki Genesis tarafından başına bir cisimle vurularak bayıltılır. Kendine geldiğinde yatağa bağlanmış durumda olduğunu fark eder. Bel, babasıymış gibi davrandığı Evan’ı kendisiyle cinsel ilişkiye girmeye zorlar.
Tek elini çözmeyi başaran Evan, Bel’den kurtulur. Ancak Genesis sakat olan omzuna çatal saplayıp kendisini etkisiz hale getirir. Kendisine geldiğinde sandalyeye bağlanmış haldedir ve sorulan soruları cevaplamazsa cezalandırılmaktadır.
Louis, Karen’in son eserini teslim almak için kapıyı çalınca, kızlar Evan’ı gizleyip Louis’i içeri alırlar ve ona yalan söyleyip kendilerini Evan’ın kuzeni ve kuzeninin arkadaşı olarak tanıtırlar. Karen’in eseri tahrip edilmiş olduğu için Louis şaşırır ve kızların yalan söylediğini anlayıp polisi aramaya kalkar. Bu sırada ses duyup Evan’ın kapatıldığı yere gider ve onu bağlanmış şekilde bulur.
Kızlar Karen’ın eserini parçalamaya başlayınca Louis onları durdurmak için yanlarına koşar. Astım krizi tutar. Ancak kızlar ilacını kendisine vermedikleri için fenalaşır. Düşer ve kafasını sertçe yere vurur. Kızlar ölen Louis’in üzerine kağıt yapıştırıp onu boyarlar. Evan’ın telefonundan da Louis’in telefonuna tehdit mesajı gönderirler.
Evan’ın silahını bulan kızlar, gün doğumuyla birlikte onu infaz etmeye karar verirler. Evan’ı başı dışarıda kalacak şekilde toprağa gömerler. Öldürülme korkusuyla titreyen Evan, kızların kendisiyle oynadığını ve öldürülmeyeceğini öğrenir. Kızlar savaş alanına çevirdikleri evi terk ederler. Eve dönen Karen ve çocuklar, darmadağın olmuş ve tahrip edilmiş evle karşılaşırlar.

Comment / Yorum:
Korku filmleriyle tanınan aktör ve yönetmen Eli Roth imzalı, 2015 yapımı “Knock Knock / Yanlış Kapı”, korku öğeleri içerse de aslında bir gerilim filmi. Filmin çekimleri Şili’de gerçekleştirilmiş. Film, 3 ana karakter üzerine kurulu ve tamamına yakını kapalı mekanda geçiyor. Baş rolde yaşadığı düşüşten sonra tekrar yükselmek için uğraşan Keanu Reeves yer alıyor.
Film, 1977 yapımı “The Death Game” filminin yeniden çevrimi. Filmin yapımcıları arasında yer alan Colleen Camp ve Sandra Locke, The Death Game’in başrol oyuncularıydı. Coleen Camp, bu filmde de küçük bir rolde oynadı. Ayrıca yönetmen Eli Roth ve baş rolde izlediğimiz Keanu Reeves’te filmin yapımcıları arasında. Filmde Genesis karakterini canlandıran Lorenza Izzo, yönetmen Eli Roth’un eşi.
Knock Knock, mizah ve korku yönü de olan vasat bir gerilim filmi. İlk versiyonuyla kıyaslamak isteyenlerin ve türden hoşlananların ilgisini çekebilir.

Imdb note: 5                               My note: 5.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder