Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

3 Ekim 2015 Cumartesi

Hungry Hearts / Aç Kalpler (2014)

Director / Yönetmen:
Saverio Costanzo

Screenplay / Senaryo:
Saverio Costanzo

Novel / Kitap:
Marco Franzoso (from “Il Bambino Indaco”)

Cast / Kadro:
Adam Driver
Alba Rohrwacher
Roberta Maxwell
Al Roffe
Geisha Otero
Jason Selvig
                                                                  Jake Weber
                                                                  David Aaron Baker
                                                                  Natalie Gold
                                                                  Victor Williams
                                                                  Ginger Kearns

Subject / Konu:
Mina ve Jude, bir Çin lokantasının tuvaletinde mahsur kalıp tuhaf bir şekilde tanışırlar. Kısa sürede sevgili olurlar. Mina hamile kaldıktan sonraysa evlenirler. Mina zayıf bir bünyeye sahiptir. Vegan olduğu için de gerekli seviyede beslenememektedir. Rahatsızlanıp hastaneye kaldırılınca bebeğin gelişiminin yetersiz olduğu ortaya çıkar. Ancak Mina, Jude’un ısrarlarına karşın yardım almayı kabul etmez ve her şeyi inançları ve hisleriyle yapmaya çalışır.
Mina’nın zayıf bünyesi, doğum sürecinin sancılı olmasına neden olur. Mina, bebeği 7 ay boyunca dışarı çıkarmaz ve vegan usullerle besler. Çevrelerinden uzaklaşırlar. Jude, bebeği habersizce hastaneye götürür ve gelişiminin yetersiz olduğunu öğrenir. Doktor acilen et ve takviye besin der. Ancak yeni beslenme yöntemi de kar etmez. Çünkü Mina, bebeğe sindirimi engelleyici bir hap vermektedir. Jude bu durumu öğrenince Mina’ya tokat atar.
Mina’nın tuhaf davranışları devam eder. Jude, bebeğini kurtarabilmek için önce sosyal yardıma başvurur. Sonra da bebeği annesinin evine kaçırır. Ancak Mina’da boş durmaz ve beslenmesini durdurmaya çalıştığı bebeği şiddet gördüğünü bildirip geri alır. Yaşanan olaylara şahit olan Jude’un annesi, oğlu ve torunu için tek kurtuluş yolunun Mina’nın ortadan kaldırılması olduğuna karar verir…

Comment / Yorum:
Saverio Costanzo’nun senaryosunu Marco Franzoso’nun “Il Bambino Indaco / The Indigo Child” adlı romanından uyarladığı ve yönettiği “Hungry Hearts / Aç Kalpler”, yönetmenin 4. uzun metrajlı sinema filmi. Filmin çekimleri New York’ta gerçekleştirilmiş. Başrolleri canlandıran Adam Driver ve Alba Rohrwacher ile yardımcı rolde izlediğimiz Roberta Maxwell oldukça başarılı performanslara imza atmışlar. Zaten filmin de bu 3 karakter üzerine kurulu olduğu söylenebilir.
Hungry Hearts, her ne kadar neşeli başlasa da, ağırlıklı olarak depresif bir film. Senaryo sürprizden uzak ve nereden başlayıp nereye gideceği kolayca anlaşılır bir hikayeye sahip. Filmde belirgin bir tempo sorunu da var. Filmin başlangıç bölümüyle devam ve final bölümleri arasında ciddi bir tempo farkı var. Bu durum seyri zorlaştırıyor. Müzik seçimlerinde yönetmenin İtalyan oluşu etkili olmuş gibi gözüküyor. Venedik Film Festivali’nde tam 5 ödül birden kazanan filmin alt metinlerinde vegan yaşam tarzına eleştirel bir bakış sergileniyor. Film romanı okuyup beğenenlere ve roman  uyarlamalarından hoşlananlara hitap edebilir.

Imdb note: 6.3                             My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder