Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

2 Eylül 2011 Cuma

Cafer'in Çilesi (1978)

Director / Yönetmen:

Zeki Alasya

Screenplay / Senaryo:

Ahmet Üstel

Cast / Kadro :

Zeki Alasya
Metin Akpınar
Filiz Ersürer
Nejat Özbek
Aytaç Öztuna
Necla Fide
Belkıs Dilligil
Kadir Ögelman
Muharrem Gürses
                                                             Ahmet Kostarika
                                                             Turgut Özatay
                                                             Zerrin Egeliler

Subject / Konu:

Cafer, saf ve kendi halinde biridir. Teyzesi Atiye ve eniştesi Azmi ile aynı köşkte yaşayan Cafer, mahalle bakkalının kızı Gülseren'i sevmektedir. Gülseren'de Cafer'e karşı boş değildir.
Atiye ve Azmi, Atiye'nin ağrılarını dindirebilmek umudyla Romanya'daki kaplıcalara gider. Köşkte yalnız başına kalan Cafer'in durağan hayatı, yolda asker arkadaşı Refik'le karşılaşmasıyla birlikte değişiverir. Refik, aklı sürekli kurnazlığa çalışan, dalavereci biridir. Cafer'i ikna edip pavyona götürür. Refik, pavyonda eski sevgilisi Melahat ile karşılaşır. Meşhur kabadayı Sarı Bekir ile birlikte olan Melahat, uzun süre sonra bulduğu Refik'in peşini bırakmaya niyetli değildir.
Köşke yerleşen Refik, paralar suyunu çekince Cafer'i kandırır ve köşkün odalarını pansiyon gibi kiralamaya başlarlar. Kiracılardan Nurten, hamiledir ve doğumunu köşkte yapar. Melahat'in, Refik'in peşini bırakmaması; Sarı Bekir'in, Refik'i tehdit etmeye başlaması, bebeğin babasının kim olduğu gibi problemler ortalığın iyice karışmasına neden olur. Atiye ve Azmi'nin ansızın geri dönmesi de olayların üzerine tuz biber eker.


Comment / Yorum:

Zeki Alasya'nın 4. yönetmenlik deneyimi. Zeki - Metin ikilisinin diğer filmlerine nazaran zayıf bir film. Sektörün hakimiyetinin, seks filmlerinin elinde olduğu bir dönemde oyuncu kadrosunda Zerrin Egeliler ve Necla Fide gibi 2 seks yıldızının yer alması, seks filmleri müdavimlerinin de filme ilgi göstermesi için yapılmış bir hamle olsa gerek. Çünkü bu 2 oyuncunun filme ne katkısı olduğu tartışmaya açık.
Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın performanslarıyla ayakta durmaya çalışan, ancak pekte başarılı olamayan bir film. Sadece Zeki - Metin hayranlarına hitap edebilecek bir film.

Imdb note : 6                               My note : 3.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder