Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

6 Kasım 2014 Perşembe

Exists (2014)

Director / Yönetmen:
Eduardo Sanchez

Screenplay / Senaryo:
Jamie Nash

Cast / Kadro:
Dora Madison Burge
Samuel Davis
Roger Edwards
Chris Osborn
Brian Steele
Denise Williamson
J. P. Schwan



Subject / Konu:
5 arkadaş, tatil yapmak üzere arabayla yola çıkarlar. Gece orman yolunda bir şeye çarpıp dururlar. Ancak neye çarptıklarını anlayamazlar. Yollarına devam ederler. Bir noktadan sonra yola ağaç devrilmiş olduğu için kalacakları kulübeye yürüyerek giderler. Kulübe iyi durumda olmadığı ve odanın birinden domuz çıktığı için geceyi geçirmek üzere arabaya dönerler.
Ertesi gün herşey eğlenceli şekilde devam ederken Brian’ın gizli kamera çekimleri grupta tartışmalara neden olur. Brian çekim yaptığı sırada uzaktan gördüğü büyük yaratık, tedirgin olmasına neden olur. Ormanın çeşitli noktalarına kameralar yerleştirir. Gece ormanda Brian’ı korkutmaya gelen arkadaşları, yaratığın sesini duyup Brian’ın doğru söylediğini anlarlar.
Yaratığın gece kulübenin etrafında dolanması sonucu oldukça korkan grup, sabahın erken saatlerinde arabalarına binip gitmeyi düşünürler. Ancak arabanın yanına gittiklerinde arabayı paramparça bir halde bulup tekrar kulübeye dönmek zorunda kalırlar. Matt bisiklete atlayıp yardım getirmek için giderken, grubun geri kalanı ise kulübeyi sıkı şekilde kapatırlar. Kulübenin bodrum katında bir tüfek bulurlar.
Telefonunun çektiği bir noktada duran Matt, yaratığın saldırısına uğrar. Matt’in bisikletini kulübeye fırlatan yaratık, gece kulübeye yeniden saldırır ve Beth’i yakalayıp öldürür. Sabah olduğunda geriye kalan 3 kişi kulübeden çıkıp yola koyulurlar. Gece olunca bir yere gizlenmek zorunda kalırlar. Ancak yaratık yerlerini bulunca kaçmak zorunda kalırlar.
Bir tünelden Matt’in çığlıklarını duyarlar. Brian bunun üzerine kardeşini kurtarabilmek için tek kurşunu kalan silahlarıyla tünele girer. Brian, Matt’i yaralı şekilde bulduğunda yaratık üzerlerine gelir. Brian, son kurşunla yaratığa ateş edip kardeşini tünelden çıkartmayı başarır. Sabaha karşı yolda gördükleri boş karavana Matt’i taşırlar.
Todd, yardım çağırabilmek amacıyla fişekleri ateşlediği sırada yaratığın saldırısına uğrar. Yaratık ardından karavanı uçurumdan aşağıya yuvarlar. Matt ve Dora ölürler. Yaratık karavanın üzerine atlar. Karavandan kaçan Brian düşüp bayılır. Yaratık, Brian’ı sürükleyerek götürür.
Brian ayıldığında kendisini yaratık tarafından öldürülmüş arkadaşlarının yanında bulur. Yaratığın bebeğinin cesedini görünce maruz kaldıkları saldırıların nedenini anlar. Yaratık, kendilerini kurtarmaya gelen Bob amcalarını da haklayınca Brian veda videosu çeker.

Comment / Yorum:
İlk filmi olan 1999 yapımı “The Blair Witch Project / Blair Cadısı” ile büyük yankı uyandıran ve bu düşük bütçeli yapımla büyük bir gişe başarısı yakalayan yönetmen Eduardo Sanchez, sonraki yapımlarında ise 2. sınıf korku filmlerinin ötesine geçmeyi başaramadı. Jamie Nash’in senaryosuna imza attığı 2014 yapımı Exists’de 2. sınıf bir korku filminden fazlası değil.
The Blair Witch Project ile korku sinemasında yaygınlaşan el kamerası görüntüleri, bu filmde de kullanılmış. Amerika’nın büyük şehir efsanelerinden biri olan ve defalarca sinemada kullanılmış bir figür olan Kocaayak, filmin durdurulamayan yaratığı olarak seçilmiş. Kocaayak’ın saldırıları ise yavrusunun intikamına bağlanmış. Exists, son dönemin korku filmlerinin özelliklerini taşıyan bir yapım. Filmin gişe başarısı odaklı olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Imdb note: 5.6                           My note: 2.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder