Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

10 Kasım 2014 Pazartesi

The Town That Dreaded Sundown (2014)

Director / Yönetmen:
Alfonso Gomez – Rejon

Screenplay / Senaryo:
Roberto Aguirre – Sacasa

Cast / Kadro:
Addison Timlin
Veronica Cartwright
Gary Cole
Edward Herrmann
Joshua Leonard
Denis O’Hare
Anthony Anderson
Ed Lauter
Travis Tope
Spencer Treat Clark
                                                             Wes Chatham

Subject / Konu:
1946 baharında Teksas – Arkansas sınırında bulunan Texarkana isimli kasabada Hayalet Katil olarak bilinen bir saldırgan, ıssız yerlerde genç çiftleri korkunç şekilde öldürür. Suçlu hiçbir zaman yakalanamaz.
1976’da olayla ilgili bir film çekilir. Film her sene geleneksel olarak kasabada gösterilir. Genç bir çift olan Jami ve Corey, 31 Ekim 2013 gecesi filmi izlemeye giderler. Jami filmden sıkılınca Corey arabasına bindirdiği Jami’yi ıssız bir yere götürür. Öpüşmeye başladıklarında ortaya çıkan maskeli katil, Corey’yi acımasızca öldürür. Jami’yi ise yakalamasına rağmen öldürmez ve “Mary içindi. Onlara hatırlat” der.
Jami perişan halde filmin oynatıldığı alana gelir. Jami, olayın şokunu atlattıktan sonra Mary’nin 1946’daki kurbanlardan biri olduğunu öğrenir.
26 Kasım 2013. Onbaşı Daniel Torrens, Texarkana’ya döner dönmez sevgilisi Kendra’yla ateşli bir gece yaşar. Ansızın çıka gelen katil, Daniel’ın kafasını keser. Bir süre kovaladığı Kendra’yı ise arabasında vahşice öldürür.
Teksas emniyetinden sorumlu olan Teksas Ranger, olayı araştırmaya başlar. Jami ise gazete arşivlerinden olayla ilgili bilgi edinir. Bu sırada kendisine yardımcı olan Nick’le yakınlaşır. Jami, Corey ve öldürülen çiftin anılacağı geceye Nick’le birlikte katılır. Birdenbire ortaya çıkan maskeli adam, Jami’nin üzerine doğru giderken polis tarafından vurulur. Vurulan adamın Hayalet Katil olduğu düşünülür.
Aynı gecenin devamında eşçinsel ilişkiye hazırlanan 2 genç, Hayalet Katil tarafından vahşice öldürülür. Hayalet Katil zannedilip vurulan kişinin ise kendini öldürtmek isteyen bir üniversite öğrencisi olduğu ortaya çıkar.
Nick’in kendisini öpmeye kalkması Jami’nin sert şekilde tepki göstermesine neden olur.
24 Aralık 2013. FBI araştırması sonucu, Jami’ye Hayalet Katil’den gelmiş olan elektronik postayı kasabanın pederi Cartwright’ın gönderdiği ortaya çıkar. Peder, katil olmadığını ama korku ortamı sayesinde insanların tekrar kiliseye gelip günah çıkardığını söyleyerek kendisini savunur. Peder gözaltına alınır. Fakat aynı gece şerif yardımcısı Tillman ve geceyi birlikte geçirdiği kadın vahşice öldürülür.
Jami, haksızlık yaptığını düşündüğü Nick’le arasını düzeltir. Nick, Jami’ye araştırmasında yardımcı olur. Filmi çeken yönetmenin oğluna ulaşır ve Jami’yle birlikte görüşmeye giderler. Tuhaf görünen adam, katilin son kurbanı olan ve adı ne haberlerde ne de filmde hiç geçmeyen Hank Mccredy’nin torununun şimdiki katil olduğunu söyler.
Jami’nin üniversiteyi ikincilikle kazandığını öğrenen babaannesi ertesi gün Kaliforniya’ya gideceklerini bildirir. Jami kasabadaki son gecesini Nick’le birlikte olarak geçirir. Nick geceyarısı eve dönerken katilin saldırısına uğrar.
Jami ve babaannesi geceyarısı yola çıkarlar. Birşeyler almak için benzinciye uğradıklarında katilin saldırısına uğrarlar. Katil, benzincideki 2 kişiyle beraber Jami’nin babaannesini de öldürür. Jami, katilden kaçmaya çalışırken raylarda Nick’in cesedini görür.
Katil tarafından okla vurulup yere yığılan Jami, karşısında 2 maskeli kişi bulur. Maskelerini çıkardıklarında Şerif Foster ve öldüğünü sandığı Corey’yi karşısında bulur. Mccredy’nin torunu olduğunu itiraf eden Foster, olayı bir düzmeceymiş gibi göstermek için Corey’yi öldürür. Yaralı haldeki Jami, yanında bulunan silahla Foster’ı öldürüp kurtulur. Jami, olayların ardından Teksas’tan ayrılıp kendisine yeni bir hayat

Comment / Yorum:
Roberto Aguirre – Sacasa’nın senaryosunu yazıp Alfonso Gomez – Rejon’un yönettiği 2014 yapımı “The Town That Dreaded Sundown”, Earl E. Smith’in senaryosunu yazıp Charles B. Pierce’ın yönettiği 1976 yapımı aynı adlı filmin izinden giden bir korku – gerilim hikayesi. Filmler aynı isimleri taşısalar da, yeni film, eski filmin yeniden çevrimi değil. Bununla beraber yeni filmin, eski filmi ana obje olarak kullandığını söylemek de yanlış olmaz.
Film gayet akıcı ve sürükleyicilik problemi yok. Buna karşın birçok gençlik korku filminde gördüğümüz klişeler The Town That Dreaded Sundown’da da mevcut. Öldürülmek için cinsellik yaşamakta olan kişilerin seçilmesi gibi. Katilin mavi gözlü oluşundan dolayı habire mavi gözlü kişilerin ön plana çıkartılması ise gülünç bir duruma neden olmuş. Türün meraklılarının sıkılmadan seyredebilecekleri bir yapım.

Imdb note: 5.7                           My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder