Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

25 Ekim 2014 Cumartesi

Maskeli Üçler (1971)

Director / Yönetmen:
Melih Gülgen

Screenplay / Senaryo:
Asaf Tengiz

Cast / Kadro:
Levent Çakır
Safiye Yankı
Behçet Nacar
Tuncer Necmioğlu
Feridun Çölgeçen
Metin Yankı
Nesrin Nur
Nur Ay
Hasan Ceylan
Hakkı Kıvanç
                                                                Süheyl Eğriboz
                                                                Arap Celal

Subject / Konu:
Ivan, özel yapım baltasıyla soyguncuları öldürür. Safiye ve Metin bir pavyonda akrobasi gösterileri yapmaktadır. Sarı Tilki ve adamları, Safiye’ye sarkıntılık edince pavyonda kavga çıkar. O sırada pavyonda olan Ivan, kaçmakta olan Sarı Tilki’yi yakalar ve baltasıyla öldürür. Elmasları da Sarı Tilki’nin evinde bulup ele geçirir.
Pavyondan çıkıp arabalarına dönen Safiye ve Metin, arabanın içinde Sarı Tilki’nin cesediyle bulurlar. Fotoğrafçı vasıtasıyla tanıştıkları yeni arkadaşları, Safiye ve Metin’e olayı çözmelerinde yardımcı olur. Birlikte Maskeli Üçler’i oluştururlar.
Ivan, soygun planını yapan Osman ve Feridun için çalışmaktadır. İz süren Maskeli Üçler, karargahı basarlar. Ivan, adamlarını Maskeli Üçler’in üzerine sürüp Osman ve Feridun’la kaçar. Maskeli Üçler, adamları alt edip kaçırmayı başarır.
Maskeli Üçler, polis namına çalışmaya başlar. Osman ise Ivan’ı ve Feridun’u atlatıp, Şeyh Ahmet’e satılacak elmasların parasını alıp kaçmayı planlamaktadır. Maskeli Üçler, Şeyh Ahmet’le yapılan değişim esnasında baskın yaparlar. Çok geçmeden poliste gelir. Köşeye kıstırılan Osman ve Feridun, polis tarafından yakalanır. Safiye, Metin ve fotoğrafçı ise kaçan Ivan’ın peşine düşerler. Ivan, Metin’i öldürmek üzereyken Fotoğrafçı tarafından bıçaklanıp etkisiz hale getirilir.

Comment / Yorum:

Maskeli Üçler, genç bir yönetmen olmasına karşın 1971 yılında tam 11 film yöneten Melih Gülgen’in yönettiği 2. sınıf aksiyon filmlerinden biri olur. Senaryosu Asım Tengiz tarafından yazılan film, sanılanın aksine fantastik öğeler içermeyen bir yapım. Filmi bir aksiyon filminden ayıran tek özellik, ana karakterlerin maske takıyor olması. Ayrıca muhtemelen filme ilgi çekmek için erotik öğeler de kullanılmış.

Imdb note : - (Filmin imdb'de notu bulunmuyor)  My note : 2.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder