Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

18 Ekim 2014 Cumartesi

Should Married Men Go Home (1928)

Director / Yönetmen:
Leo Mccarey
James Parrott

Screenplay / Senaryo:
Leo Mccarey
James Parrott
H. M. Walker

Cast / Kadro:
Stan Laurel
Oliver Hardy
Edgar Kennedy
Edna Marion
Viola Richard
John Aasen
Chet Brandenburg
                                                           Dorothy Coburn
                                                           Kay Deslys
                                                           Clara Guiol
                                                           Charlie Hall
                                                           Jack Hill
                                                           Sam Lufkin
                                                           Lyle Tayo

Subject / Konu:
Hardy ve eşi evde oturmaktadırlar. Haftada bir gün tatilleri olduğu için dışarı çıkacaktırlar. Ancak elindeki golf çantasıyla yolda görünen Laurel’in evlerine doğru geldiğini görünce canları sıkılır. Laurel kapıyı çalar. Hardy ve karısı ise ses çıkarmadan evde yokmuş gibi yaparlar. Laurel, Hardy’ye kapının altından buluşmak için sözleştiklerinden evine geldiğini ve tekrar uğrayacağını belirttiği bir not atar.
Hardy’nin kapının altından notu çektiğini gören Laurel, pencereden Hardy ve karısının evde olduğunu görür. Hardy kapıyı açmak zorunda kalır. Laurel, Hardy’yi golf maçı yapmaya davet eder. Ancak Hardy, günü eşiyle birlikte evde geçireceklerini söyleyip Laurel’in teklifini geri çevirir.
Laurel, eve girip oturur. Kolu perdeye takılan Laurel müzik açmak için koltuğundan kalkınca perdeyi söker. Perdeyi yerine takmak isterken sandalyeyi kırar. Hardy bunun üzerine kendisi müzik aletini çalıştırmaya karar verir. Ancak aleti bozar ve eşinin tepkisini çeker. Eşi, Laurel’le birlikte golf oynamaya gitmesini söyler.
Golf sahasında sadece 4 kişilik bir yer bulunmaktadır.  Bunun üzerine yeni tanıştıkları 2 bayanla birşeyler içmeye giderler. Yanlarında az para olduğundan sadece bayanlara içecek ısmarlamaya karar verirler. Ancak Laurel kendilerine de içecek ısmarlayınca hesabı ödeyecek paraları kalmaz. Hardy, bayanları alıp dışarı çıkar. Laurel, hesabı ödeyebilmek için saatini rehin bırakmak zorunda kalır.
Golf oynamaya başladıklarında Laurel sakarlıklarına devam eder. Oynadığı oyuncuyu çamura bulaştırır. Ve ortalıkta bir çamur savaşı yaşanmaya başlar. En sonunda Laurel’le Hardy’de kendilerini çamurun içinde bulurlar.

Comment / Yorum:
Leo Mccarey ve James Parrott, H. M. Walker ile senaryosunu yazdıkları Should Married Men Go Home’u aynı zamanda yönetirler. Sessiz kısa filmin ilk gösterimi 8 Eylül 1928’de yapılır. Filmin başrollerini efsane ikili Stan Laurel ve Oliver Hardy üstlenirler. Film, ikilinin ortak uzun kariyerlerinin benzer komedilerinden biri olur.
Sinema tarihinin en önemli ikilisi kim denirse elbette akla birçok ikili gelecektir. Ama öyle bir ikili var ki rakamlarına ulaşılması imkansız görünüyor. Kariyeri boyunca 187 filmde rol alan Stan Laurel ve 415 filmde rol alan Oliver Hardy, birlikte tam 106 filmde rol alarak sıra dışı bir ikili olmayı başardılar. Should Married Men Go Home için de Laurel ve Hardy ikilisinin tipik bir komedisi demek yanlış olmaz.

Imdb note: 6.9                           My note: 5.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder