Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

4 Ekim 2014 Cumartesi

Good People / Ölümcül Oyun (2014)

Director / Yönetmen:
Henrik Ruben Genz

Screenplay / Senaryo:
Kelly Masterson

Novel / Kitap:
Marcus Sakey (from “Good People”)

Cast / Kadro:
James Franco
Kate Hudson
Tom Wilkinson
Omar Sy
Sam Spruel
Anna Friel
Oliver Dimsdale
                                                             Diana Hardcastle
                                                             Thomas Arnold
                                                             Michael Jibson
                                                             Diarmaid Murtagh

Subject / Konu:
Fransız uyuşturucu taciri Khan, elindeki sıvı eroinlerle bir kulübe gider. Peşindeki adamlar tarafından kulüp basılır ve malları elinden alınır. Baskın yapma fikrini veren Ben, baskını düzenlemek için yardım aldığı Bobby’yi öldürüp malları alır ve kaçar.
Evini kaybetmek üzere olan Tom, tüm paralarını harcadığını eşi Anna’ya henüz anlatmamıştır. Birlikte olmaya hazırlandıkları sırada kiracıları olan alt komşuları Ben’in dairesinden gelen yüksek sesten rahatsız olup önce kapısını çalarlar sonra da dairesine girerler. Ben’i aşırı dozdan ölmüş halde bulurlar. Polise haber verirler.
Ceset götürüldükten sonra Tom, Ben’in dairesinde gizli bir bölme olduğunu fark eder. Bölmedeki çantanın içinde 220.000 pound bulurlar. Dedektif John, soruşturma için evlerine gelince parayı saklarlar. Kızı Julie, Ben’in sattığı uyuşturucu yüzünden öldüğünden John, bu tehlikeli davanın üzerinde hassasiyetle durmaktadır.
Anna parayı polise teslim etmek istese de, Tom onu bir süre bekleyip para için kimse gelmezse gelecekleri için kullanmaya ikna eder. John, Tom ve Anna’yı takibe alır. Bu takibe mali hareketleri de dahildir.
Tom, evlerinin ellerinden gitmemesi için paranın bir bölümünü kullanır. Durumu Anna’ya açıklar ve arkadaşı Mike aracılığıyla fatura kestireceğini ve harcadığı paraları kazanmış olduğu para gibi göstereceğini söyler. Ancak John mali hareketlerindeki hızlanmadan haberdar olur.
Ben’le birlikte baskını düzenleyen Bobby’nin ağabeyi Jack, Ben’in peşine düşüp ev adresini bulurlar. Evde yaptıkları aramada Ben’in gizli bölmesini bulurlar ve sıvı eroinlere ulaşırlar. Eve girilmiş olduğunu gören Tom, John’u karşısında bulur. John, Tom’a mali hareketlerinden haberdar olduğunu söyleyip sakladığı bir şey olup olmadığını sorar.
Yeni bir iş teklifi alan Tom görüşmeye gider. Ama aslında bu görüşmenin bir iş teklifi değil, intikam peşindeki Khan’ın uyarısı olduğunu öğrenir. John’a mesaj gönderip eve döndüğünde paranın peşindeki Jack tarafından ciddi şekilde darp edilir. Eve dönen Anna’ya da musallat olunca Tom, paranın yerini söyler. Ancak Jack, John’un eve gelmesiyle kaçmak zorunda kalır. John, paraları saklandığı yerde bulur.
Tom ve Anna’nın paranın bir bölümünü kullanmış olduğunu anlayan John, kendisine yardım etmeleri karşılığında kendilerine yardımcı olabileceğini söyler. Jack’e tuzak kurmak için kendilerini kullanmak istemektedir. Jack, Tom’u arar ve parayı ister. Tom, peşlerini bırakması karşılığında halka açık bir yerde parayı teslim etmeyi kabul eder. John, çantaya takip cihazı yerleştirir ve yapmaları gerekenleri söyler. Ancak güvende hissetmeyen Tom ilk olarak Khan’a gidip haber verir.
Tom ve Anna buluşma yerine gittiklerinde Jack için çalışan polisler John’u vururlar. Artık Khan’da kaçmayı başaran Tom ve Anna’nın peşindedir. Jack, Tom’u arar ve yakınları Sarah ve bebeği Julian’ın ellerinde olduğunu söyler. Bunun üzerine Tom, saklandıkları evin adresini Jack’e, Anna’da Jack’le meselesi olan Khan’a gönderir. Takip cihazından Tom ve Anna’nın nerede olduğunu öğrenen John, hastaneden çıkar.
Jack, adrese gelir ve Tom’u bıçaklar. Anna parayı isteyen Jack’i hazırladıkları tuzağa düşürür. Çürük tahtalara basan Jack kazıkların üzerine düşer. Jack’in adamı Anna’yı silahla yaralar. Tom’da Jack’in adamını çivi tabancasıyla ayağından yaralar. Khan ve adamı da mekana gelir. Tom, Khan‘ın adamını öldürürken, Jack’in adamı da Khan’ı öldürür. Jack’in adamı Anna’yı öldürmek üzereyken John tarafından öldürülür.
Yanan evden çıkan Tom ve Anna, bir süre hastanede kalırlar. Evde bulunan paralar John tarafından kendilerine verilir. Sıkı bir macerayı atlatan çift, yola çıkmadan önce Anna’nın hamile olduğu haberiyle sevinç yaşarlar.

Comment / Yorum:
Kelly Masterson'ın Marcus Sakey'in aynı adlı kitabından senaryosunu uyarladığı Good People'ı ilk Hollywood projesine imza atan Danimarkalı yönetmen Henrik Ruben Genz yönetir. James Franco ve Kate Hudson'ın başrolleri paylaştığı filmde Tom Wilkinson ve Omar Sy gibi kalburüstü oyuncular da yer almakta. Çekimleri Londra'da yapılan film, tür olarak aksiyon ve suçu harmanlamakta.
Filmin kadrosu oluşturulurken Anna rolü ilk olarak Jessica Chastain'e önerildi. Ancak Chastain takvimi uymadığı için rolü kabul edemedi. Böylece rol Kate Hudson'a gitti. Filmdeki oyunculuk performansları, genel olarak başarılı.
Aşıklar, hırsızlar, katiller sloganını kullanan "Good People / Ölümcül Oyun", sürükleyici bir film. Kısa süresinin de katkısıyla aksiyon temposu hiç düşmüyor. Ancak filmin senaryosu için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. İlgi çekici şekilde başlayan hikaye aktıkça sıradan bir aksiyona dönüşüyor. Bu nedenle de ortaya vasat ve fakat sıkılmadan seyredilebilecek bir aksiyon filmi çıkıyor.

Imdb note: 5.3                           My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder