Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

22 Kasım 2013 Cuma

Beat The Devil / Şeytanı Yen (2002)

Director / Yönetmen:
Tony Scott

Screenplay / Senaryo:
David Carter
Greg Hahn
Vincent Ngo

Cast / Kadro:
Clive Owen
Gary Oldman
James Brown
Danny Trejo
Tony Wilson
Marilyn Manson
Tomirae Brown
Judge Bradley

Subject / Konu:
Kasım 1954. James Brown bir gençken ruhunu şeytana satışını anımsar. Kasım 2002. Şoför’e şimdi ki aklım olsaydı der. Şoför, James Brown'un dediklerinden hiçbir şey anlamaz. Gidecekleri yere varırlar. İçeri alınırlar. Şeytan karşılarına çıkar. James Brown, Şeytan'a kendisini hatırlayıp hatırlamadığını sorduktan sonra kontratını tekrar görüşmek istediğini söyler. Şeytan, koltuğundan kalkar ve anlaşmalarının ruhuna karşılık ün ve servet olduğunu hatırlatır. İstediklerini verdiğini söyler. James Brown ise yaşlanma sürecini konuşmamış olduklarına değinir.
James Brown ve Şeytan bir iddiaya tutuşurlar. İddianın kazananı şafak vakti yapılacak araba yarışını kazanan olacaktır. Şoför, James Brown'un arabasını kullanacaktır. Şeytan'ın arabasını da yardımcısı kullanacaktır. Soluk soluğa devam eden yarış, Şeytan'ın arabasının geride kalıp hemzemin geçitte trenle çarpışıp havaya uçmasıyla sonuçlanır. James Brown, arabadan iner ve istediği gençliğe kavuşur.
Yaralanmış şekilde evinde oturan Şeytan'ın kapısı çalınır. Kapıdaki Marilyn Manson'dır ve gürültüden şikayet etmektedir.

Comment / Yorum:
The Hire serisinin 2. sezonunun 3.filmi olan Beat the Devil, aynı zamanda bu çok ses getiren serinin de son filmi olur. Filmi serinin 2. sezonunun arka planındaki isim olan Ridley Scott’ın yönetmen kardeşi Tony Scott yönetir. Film, 21 Kasım 2002 tarihinde B.M.W.’nin kısa filmlerini yayınlamak için açtığı siteden yayınlanır.
Beat the Devil, komedi öğeleri de içeren fantastik bir aksiyon olarak değerlendirilebilir. Clive Owen’a kendisini canlandıran müziğin dev ismi James Brown, şeytanı canlandıran Gary Oldman ve şeytanın yardımcısını oynayan Danny Trejo eşlik eder. Ayrıca Marilyn Manson’ı da filmin sonunda görebilmek mümkün.
Film, eğlencenin ön planda tutulduğu bir yapım olmuş. Yapım, oyunculukların dışında hiçbir açıdan vasatı aşamasa da eğlenceli bir film olmayı başardığı için amacına ulaşmış sayılabilir. The Hire serisinin B.M.W satışlarındaki ilk yıl %12,5’lik, 2. yıl % 17,2’lik artıştaki büyük katkısı düşünülecek olursa Beat the Devil’in de şirketin istediği başarıyı yakaladığı aşikar.


Imdb note: 7.3                             My note: 5.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder