Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

16 Kasım 2013 Cumartesi

Chosen / Seçilmiş (2001)

Director / Yönetmen:

Ang Lee

Screenplay / Senaryo:

David Carter

Cast / Kadro:

Clive Owen
Mason Lee
Sonom Gualson
Brian Smyj
Jamie Harris
Jeff Jensen
Jarrod Bunch
Artie Malesci
Kevin Catucci
                                                               Losang Gyatso
                                                               Satoru 'Sat' Tsufura

Subject / Konu:

Şoför, geminin iskeleye yanaşmasını bekler. Gemiden Uzakdoğulu bir adam ve bir çocuk iner. Çocuk, şoföre bir kutu verir. Şoför kutuyu açmak üzereyken çocuk; "Sonrası için." der ve kutuyu daha sonra açmasını söyler. Şoför ve çocuk arabaya binerler. Araba hareket etmek üzereyken karşılarında 2 araba belirir. Şoför, hızla 2 arabanın arasından geçer. Çok geçmeden bir araba daha önlerine çıkar. Arkadan gelen 2 araba da peşlerine takılır. Arabalardan ateş edilmeye başlanır. Şoför, konteynerlerin arasına doğru sürer. Diğer arabalar, tarafından konteynerlerin arasına sıkıştırılırlar. Ateş açılmaya başlayınca şoför, arabayı geriye doğru sürer ve yolunu tıkayan arabaya hızlıca çarpıp onu geriye doğru sürükler. Diğer taraftan gelen araba, sürücünün sürüklediği arabayla çarpışıp durur.
Peşindeki araçlardan kurtulan şoför, sahilden hızla uzaklaşır ve çocuğu teslim edeceği eve gelir. Kendilerini karşılayan adam, çocuğu aceleyle evin üst katına çıkarmak ister. Çocuk, şoförün elini sıkıca tutar ve bırakmak istemez. Şoför, bir tuhaflık olduğunu fark eder. Adam, çocuğa bir hediyesi olduğunu söyler ve onu alıp üst kata doğru çıkar. Evin dışından içeriye bakan şoför, birkaç adamın elleri, ağızları bağlanmış şekilde yerde yattığını görür. Adam üst kata çıkardığı çocuğun ellerini bağlar. Enjektörle çocuğa doğru yaklaşırken çıka gelen şoför, adamı etkisiz hale getirir.
Arabasına binen şoför, çocuğun verdiği kutuyu açar. Kutunun içinden üzerinde Hulk'un resminin olduğu bir yara bandı çıkar. Şoför, bu sırada arabaya isabet etmiş kurşunlardan dolayı kulağının kanamakta olduğunu fark eder ve yara bandını kulağına yapıştırır.

Comment / Yorum: 

The Hire serisinin 2. filmi olan Chosen / Seçilmiş, Ang Lee tarafından yönetilir. Ang Lee, aksiyonun yanında komik ve mistik öğelerde kullanır. Film, 10 Mayıs 2001'de B.M.W.'nin kısa filmlerini yayınlamak için açtığı siteden yayınlanır.
Şoförün arabadan inip eve girmesi, ana temadan yani arabadan uzaklaşılmasına dolayısıyla bir tezatlık oluşmasına neden olmuş. Bu da arabadan ziyade çocuk figürünü ön plana çıkarmış. Chosen, vasat olarak değerlendirilebilecek bir kısa film.

Imdb note: 6.9                                 My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder