Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

19 Kasım 2013 Salı

Powder Keg / Barut Fıçısı (2001)

Director / Yönetmen:
Alejandro González Iñárritu

Screenplay / Senaryo:
Alejandro González Iñárritu
Guillermo Arriaga
David Carter

Story / Hikaye:
David Carter

Cast / Kadro:
Clive Owen
Stellan Skarsgård
Lois Smith


Subject / Konu:
Savaş Muhabiri, bir tarlanın ortasında yapılan toplu infazın fotoğraflarını çeker. Katiller, Savaş Muhabiri’ni fark ederler ve kaçarken arkasından ateş ederler. Savaş Muhabiri yaralanır. Şoför, yaralı haldeki Savaş Muhabiri’ni aracıyla alır. Etrafta asker kaynamaktadır. Şoför, Savaş Muhabiri’ni yakalanmadan sınırdan geçirmek zorundadır. Savaş Muhabiri, Şoför’e tam 15 savaşta yaşanan pislikleri gördüğünü söyler. Katliamı gördüğünü, resimler çektiğini ama kimseye yardım etmediğini günah çıkartırcasına anlatır.
Arkalarından gelmekte olan araç hızlanır ve önlerini kesmeye çalışır. Havadan da helikopterle takip edilirler. Şoför, Savaş Muhabiri’ne koltuğa yatmasını söyler. Karşı şeritten gelen araçlardan yararlanarak arkadaki araçla mesafelerini açar. Durumu ağırlaşan Savaş Muhabiri, fotoğraf makinesinden çıkardığı filmleri Şoför’e verir ve Times dergisinden John Blackburn'e ulaştırmasını ister. Künyesini de annesine vermesini söyler.
Araç, sınırda durdurulur. Şoför’e nereye gittiği sorulur. Şoför, Amerikan Büyükelçiliği adına yolculuk ettiklerini söyler. Bu sırada Savaş Muhabiri’nin fotoğraflarını çekmeye başlaması görevliyi sinirlendirir. Silahını çeker. Ateş edeceği sırada Şoför müdahale eder. Görevlinin silahından çıkan kurşun başka bir görevliye isabet eder. Şoför, önce araçla tarlaya dalar, sonra da sınırdan bariyeri parçalayarak geçer. Arkalarından ateş açılır. Sınırdan geçmelerine sevinen Şoför, arkasına döndüğünde Savaş Muhabiri’nin öldüğünü görür. Şoför, Savaş Muhabiri’nin son isteğini yerine getirmek için annesinin evine gider. Kör olduğunu anladığı kadına künyeyi teslim eder, oğlunun Pulitzer Ödülü kazandığını bildirir ve üzüntüsünü dile getirip gider.

Comment / Yorum:
The Hire serisinin 5. ve son filmi olarak planlanan, Powder Keg / Barut Fıçısı, Alejandro González Iñárritu tarafından yönetilir. Iñárritu, senaryo yazımına da dahil olur. Serinin en vurucu hikayesi olan Powder Keg’te Clive Owen’a Stellan Skarsgård eşlik eder. Film, 2001 yılının Haziran ayında B.M.W.’nin kısa filmlerini yayınlamak için açtığı siteden yayınlanır. Powder Keg, serinin ana karakteri Şoför’ün başarısızlığa uğradığı tek film olur.
5 filmlik serinin büyük başarısı üzerine 2002 yılında 3 filmden oluşan serinin 2. sezonu çekilir.


Imdb note: 7.6                             My note: 8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder