Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

20 Kasım 2013 Çarşamba

Hostage / Rehine (2002)

Director / Yönetmen:
John Woo

Screenplay / Senaryo:
David Carter
Greg Hahn
Vincent Ngo

Cast / Kadro:
Clive Owen
Maury Chaykin
Kathryn Morris
Darius Mccrary
Gerry Becker
James Macdonald
Robert ‘Rock’ Galotti
Lyon Reese
                                                            Gina Briganti
                                                            Christopher Gilbertson
                                                            Shannon Holzer
                                                            James D. Dever

Subject/ Konu:
Şoför, yanında taşıdığı 5.088.040 doları Big Top Burger'ın genel müdürü Linde Delacroix'ı kaçıran Harry Baumgardner'ın söylediği eve getirir. Şoför, F.B.I.'ın kendisini takibinden haberdar olarak içeri girer. Harry, şoföre parayı kendisine göstermesini ve rakamı eline yazmasını ister. Şoför, Linda'yı görmek ister. Harry, telefonla arama yapar ve Şoför’e Linda'nın sesini dinletir. Telefonu kapattıktan sonra Şoför’den parayı mangala atıp yakmasını ister. Yaktırdığı paranın 2 yıllık ödenmemiş maaş, kar ortaklığı, ikramiyeler ve iş yemeklerine tekabül ettiğini söyler.
F.B.I., içeri baskın düzenler. Şoför durmalarını söyler. Harry, silahını kafasına dayar ve intihar eder. Şoför, paranın miktarının bir telefon numarası olduğunu anlar. Numarayı aradığında Linda, kendisine cevap verir ve bir arabanın bagajında olduğunu söyler. Şoför, arabasına atlayıp hızla sürer. Peşindeki polis arabasını atlatır. Linda'yla konuşmaya devam eder ve onun suya batmak üzere olan bir arabanın bagajında olduğunu anlar. F.B.I., peşindeki diğer polisleri atlatıp köprüye giden Şoför’e Linda'nın telefonunun çok yakınlarında sinyal verdiğini bildirir. Şoför, arabasıyla aşağıya iner. Batmak üzere olan arabayı görür. Suya atlayıp, bagajda kilitli olan Linda'yı karaya çıkartır ve suni teneffüs yapar.
Linda, Şoför’le birlikte komada olan Harry'yi görmek için hastaneye gider. Harry'nin durumunu sorduğu doktor, 1 gün bile yaşamasının mucize olduğunu söyler. Harry'nin odasına giden Linda, onun gözlerinin içine bakarak sadece seks yaptığını söyler. Harry ölür.

Comment / Yorum:
5 kısa filmden oluşan The Hire serisinin yayınlandığı yıl B.M.W.’nin satışları % 12,5 oranında artış gösterince firma, 3 filmden oluşan serinin 2. sezonunu çekmeye karar verir. Proje tasarımı için ilk sezon büyük iş çıkaran David Fincher’ın firması yerine Ridley Scott’ın firmasıyla çalışılır. Yaklaşık 10 milyon dolarlık bütçeyle çekilen filmlerde B.M.W.’nin yeni arabası z4 görücüye çıkartılır. 2. sezonunda büyük başarısı üzerine firmanın satışları %17,2 oranında artış gösterir ve B.M.W. tarihinde ilk kez Mercedes’in satış rakamlarını geçerek lüks araç sınıfında Lexus’un ardından 2. sıraya oturur.
2. sezonun ilk filmi olan Hostage’ın yönetmen koltuğuna John Woo oturur. Aksiyon dozajı oldukça yüksek olan film, 24 Ekim 2002 tarihinde B.M.W.’nin kısa filmlerini yayınlamak için açtığı siteden yayınlanır. Filmin reklam mantığıyla çekilmediğinin en büyük kanıtı 2002’de Los Angeles Uluslararası Kısa Film Festivali’nde kazandığı “En İyi Kısa Aksiyon Film” ödülü olur. The Hire serisi, 2003’ün Ocak ayında 45.000.000 izlenme rakamına ulaşır. Seri, 2003 yılında Cannes Lions Uluslararası Reklam Festivali’nde büyük ödül olan “Titanium Lion” ödülüne layık görülür.
Film, aksiyon bakımından tatmin edici olsa da gözden kaçmayacak hatalara sahip. Film ayrıca Clive Owen’ın seride dublör kullandığı tek film olma özelliğini taşıyor.


Imdb note: 7.2                             My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder