Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

17 Kasım 2013 Pazar

The Follow / Takip (2001)


Director / Yönetmen:

Wong Kar Wai

Screenplay / Senaryo:

Andrew Kevin Walker

Cast / Kadro:

Clive Owen
Mickey Rourke
Adriana Lima
Forest Whitaker

Subject / Konu:

Şoför, bir arkadaşının ricasıyla bir iş alır. Arabasıyla ünlü bir film yıldızının karısını sağ arka tarafta birkaç araba geriden takip edecek, kadının kiminle görüşeceğini ve nereye gideceğini öğrenecektir. Çünkü film yıldızı adam, karısından şüphelenmektedir. Şoför, kadını takip eder. Arkadaşı, film yıldızının kendisiyle görüşmek istediğini söyler. Film yıldızı, kuşkularından ve karısını kaybetmek istemediğinden bahseder.
Ücretini alan şoför, film yıldızının karısını takip etmeyi sürdürür. Kadın, havaalanına gider. Brezilya'ya uçmaya hazırlanan kadının uçuşu ertelenince; kadın bu durumu telefonla annesine bildirir. Kadın, uçağın kalkış saatini beklemeye koyulur. Şoför de görevi icabı bekleyişini sürdürür.
Güneş gözlüğünü hiç çıkarmayan kadının gözü mosmordur. Şoför, arkadaşıyla buluşur. Aldığı ücreti geri verir. Kadını kaybettiğini ve bir daha asla kendisini aramamasını söyleyip gider. Şoför, bu işi alarak yanlış yaptığını kendi kendine itiraf eder.

Comment / Yorum: 

The Hire serisinin 3. filmi The Follow / Takip'te yönetmen koltuğuna bu kez Wong Kar Wai oturur. Film, 24 Mayıs 2001'de B.M.W.'nin kısa filmlerini yayınlamak için açtığı siteden yayınlanır. Film, serinin önceki filmleriyle farklılıklar arz eder. İlk 2 filmde sadece Clive Owen ön plandayken bu kez Owen'ın yanında Mickey Rourke ve Forest Whitaker gibi Hollywood'un 2 önemli aktörü ve dünyaca ünlü model Adriana Lima'da arzı endam eder. İlk 2 filme nazaran aksiyon dozajının oldukça düşük olduğu filmde araba arka planda kalır. İlk 2 filmde görevini yerine getiren Şoför, bu filmde ise haksızlığa uğrayan ünlü adamın karısını takip işini kendi rızasıyla bırakır. Tüm bu farklılıklarda Wong Kar Wai'nin dokunuşları olduğu muhakkak.

Imdb note: 7.5                                 My note: 6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder