Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

28 Ağustos 2011 Pazar

Süpürrr (2009)

Director / Yönetmen:

Yeşim Sezgin

Screenplay / Senaryo:

Selim Çiprut

Cast / Kadro :

Cem Kılıç
Ufuk Özkan
Jess Molho
Cenk Tunalı
Başak Parlak
Kemal Pekser
Ruhi Yapıcı
Gamze Topuz
Damla Özen
                                                              Oya Aydoğan
                                                              Sümer Tilmaç

Subject / Konu:

Naz'a aşık olan ve evlenmeye karar veren Oğuz'un 2 büyük problemi vardır. İlki; sürekli Naz'ın sürekli peşinde olan patronu Alper. İkincisi ise; Naz'ın babası Cemal'in kızını herhangi bir dalda milli takım forması giymiş biriyle evlendirmeye kararlı olması.
İşsizlik yüzünden sorunlar yaşayan Oğuz, Cemal'in bu tuhaf şartıyla iyice çaresiz kalır. Bazı spor dallarında çeşitli başarısız denemeleri olur. Milli formayı giymesi pek olası gözükmemektedir. Umudunu yitirmek üzere olan Oğuz, televizyonda daha önce varlığından haberdar olmadığı körling(curling) sporuyla ilgili bir program izler. Körlingin ülkede milli takım düzeyinde temsil edilmediğini öğrenen Oğuz, arkadaşlarıyla körling takımı kurup, sadece basit bir başvuruyla milli sporcu olma imkanından yararlanmak ister.
Ancak Naz'ı Oğuz'a kaptırmamaya kararlı olan Alper'de bir körling takımı kurar ve başvuruda bulunur. Olay, karmaşık bir hal alır ve körling milli takımının, resmi turnuvayı kazanan takımdan oluşturulacağı ilan edilir. Oğuz ve arkadaşları, İskoçya'dan getirttikleri hocaları Şuşu'nun birbirinden tuhaf yöntemleriyle turnuvaya hazırlanırlar. Turnuva finalinde Oğuz'un takımıyla Alper'in takımı karşı karşıya gelir. Artık Oğuz'un Naz'a kavuşmasının önündeki tek engel; bu müsabakadır.

Comment / Yorum:

Gişede başarısız olan filmin kadrosu, genellikle televizyon dizilerinden tanıdğımız isimlerden oluşturulmuş. Süpürrr, küfürle güldürme ucuzluğuna kaçmamış bir film olsa da; iyi işlenememiş senaryosu ve kötü oyunculuklarından ötürü, iyi niyetli ve fakat başarısız bir film olarak nitelenebilir. Senaryodaki boşluklar ve tutarsızlıklar dikkat çekici düzeyde. Filmin olumlu olarak görülebilecek tek tarafı; ülkemizde pek tanınmayan körling sporunu tanıtıyor olması.

Imdb note : 3.1                             My note : 3.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder