Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

12 Ağustos 2011 Cuma

Ev (2010)

Director / Yönetmen:

Caner Özyurtlu
Alper Özyurtlu

Screenplay / Senaryo:

Caner Özyurtlu
Alper Özyurtlu

Cast / Kadro :

Deniz Celiloğlu
Ahmet Saracoğlu
Levent Ünsal
Alpay Kemal Atalan
Gülçin Santırcıoğlu
Alican Yücesoy
Şükran Ovalı
                                                              Melda Gür
                                                              Ece Çeşmioğlu
                                                              Funda Eryiğit
                                                              Özgür Özberk
                                                              Kerem Atabeyoğlu

Subject / Konu:

Çok seyredilen "Ev" isimli televizyon yarışmasının eleme günüdür. "Ev", 24 saat ev şeklindeki bir stüdyodan canlı yayınlanan bir yarışma programıdır. Yarışmacılar 100 günlüğüne kalmak için geldikleri "Ev"de birincilik mücadelesi vermektedirler. Haftanın elenen yarışmacısı stüdyoyu terk ederken, silahlı bir adam çıkagelir ve stüdyoya girer. Dışarıdan kimsenin gelememesi için kapı girişi başta olmak üzere çeşitli noktalara bombalar yerleştirir. Canlı yayın kesildiği takdirde bombaları patlatacağını söyler.
Saldırganın amacı; insanların dışarıda yapabileceği o kadar güzel şey varken, nasıl olupta 100 günlüğüne kapalı bir stüdyoya tıkıldıklarını sorgulamaktır. Ama kendi metodlarıyla! Artık kuralları saldırgan koyacaktır. Yarışma esnasında birbirleriyle didişen yarışmacıların üzerine gider, 2 yarışmacıyı öldürmekle tehdit edip cinsel ilişkiye girmeye zorlar ve en acımasızı; internetten başlattığı oylamada birinci olacak yarışmacıdan, yarışmacılardan birini seçip öldürmesini ister.
Prodüksiyon ekibi, elleri kolları bağlı olduğu için hiçbir müdahalede bulunamaz. Olayı engellemek isteyen polis müdürü ise saldırganı durdurmaya çabalar. Oylama biter ve birinci belli olur. Tüm seyirciler, prodüksiyon ekibi ve polisler, birinci gelen yarışmacının ne yapacağını seyrederler.

Comment / Yorum:

Ev, her ne kadar reality şovların vardığı inanılmaz çılgınlık noktasını işlemesi nedeniyle çekici bir hikayeye sahip olsa da, hikayenin başarısızca işlenmesi nedeniyle belli bir çizginin üzerine çıkmayı başaramamış. Filmin kadrosu, genelde televizyon dizilerinden tanınan oyuncularla oluşturulmuş. Oyunculuk performansları vasatı aşmıyor. Filmin konuk oyunuclarından biri de Okan Bayülgen.
Değinilmesi gereken bir konuyu işleyen ve fakat pekte başarılı olamayan bir film. Yine de televizyon kültürünün ulaştığı ve ulaşacağı vahim noktaları görmek için izlenebilecek bir film.

Imdb note : 6.2                             My note : 4.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder