Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

21 Kasım 2015 Cumartesi

Tonight is not a Good Night For Dying (2011)

Director / Yönetmen:
Ali Asgari

Subject / Konu:
İnsanlar, yolda çıplak şekilde ve bilinçsizce yatmakta olan adamın etrafında toplanırlar. Adam, bir binadan atlamış ya da düşmüştür. Toplanan kalabalıktan biri ambulans çağırır. Ambulans gelene kadar inleyip can çekişen adamı izlerler. Ambulans geldiğinde adamın düştüğü binanın üst pencerelerinden birinden üstü başı yırtık bir adam, ambulansa taşınan adama bakar. Yataktaki kadının yüzünde ise pişmanlık vardır...

Comment / Yorum:
İranlı yönetmen Ali Asgari’nin ilk kısa metrajlı filmi olan 2011 yapımı “Tonight is not a Good Night for Dying”, yaklaşık 2.000 dolarlık bir bütçeyle çekildi. Filmin ilk gösterimi 30 Mayıs 2011’de yapıldı. Kısa film, bir kaza ya da intihar gibi görünen bir olaya insanların ilk tepkisini ve müdahalesini gösterdikten sonra bakış açısını değiştirerek olayın aslında bir cinayet olduğunu anlatmakta. Yerden yatan çıplak adamı gören kadına adama bakmaması yönündeki tepkiler, ağır yaralı adamın başucunda sigara içerek beklenmesi gibi önemli detaylarla Ortadoğu’ya dair başarılı bir toplumsal analiz yapılmış.

Imdb note: 6.8                             My note: 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder