Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

11 Kasım 2015 Çarşamba

Barefoot / Yalın Ayak (2014)

Director / Yönetmen:
Andrew Fleming

Screenplay / Senaryo:
Stephen Zotnowski

Cast / Kadro:
Evan Rachel Wood
Scott Speedman
Treat Williams
Kate Burton
J. K. Simmons
Ian Nelson
David Jensen
Ricky Wayne
Thomas Francis Murphy

Subject / Konu:
Jay, şartlı tahliye olmuş ama uslanmadığı için başı beladan kurtulmayan biridir. Zorunlu olarak akıl hastanesinde temizlik yapmaktadır. Paraya sıkıştığı için kardeşinin düğününe gidip ailesinden yardım istemeye karar verir. Babasına bir hemşireyle ilişkisi olduğu yalanını attığı için düğüne götürmek için bir kız arkadaş bulmak zorunda kalır.
Psikolojik sorunları olduğu gerekçesiyle Daisy Kensington hastaneye yatırılır. Jay, Daisy’yi tacizden kurtarır. Yalınayak peşinden gelen Daisy’yi bırakamaz ve yanında götürür. Jay, Daisy’yi ailesine kız arkadaşı olarak tanıtmaya karar verir. Daisy, şirinliği ve saflığıyla Jay’in ailesinin sempatisini kazansa da, Jay’e annesini öldürdüğü için hastaneye yatırıldığını açıkladıktan sonra partide tuhaf hareketler yapıp fenalaşır. Jay ailesine gerçeği açıklamak zorunda kalır.
Şartlı tahliyesini ihlal etmiş olan Jay, akıl hastanesinden kaçırdığı Daisy’yle babasının yeni karavanını çalıp yola koyulur. Daisy’yi bir terminalde bırakıp gitse de pişman olup geri döner. Jay, doktora Daisy’yi geri getireceğini söylerken, Daisy konuşmayı duyar, Jay’in kendisini istemediğini düşünüp karavana biner ve küçük bir kaza yapar. Jay, Daisy’nin aslında annesini öldürmediğini farkına varır.
2 kere polisten kaçmayı başarsalar da 3. sefer de yakalanırlar. Jay, Los Angeles Eyalet Hapishanesine gönderilir. Ailesi Jay’in kefaletini ödeyip onu çıkarırlar. Evine giden Jay ortalığı borçluları tarafından dağıtılmış şekilde bulur. Kaçıp hastaneye gider. Ancak Daisy’yi görmesine izin verilmez. Sahte bir intihar girişimiyle hastaneye yatırılsa da, Daisy’yi göremez. Borçlu olduğu kişiler kendisini öldürmek üzereyken bir hasta tarafından kurtarılır. Taburcu olan çift birlikte hastaneden çıkarlar.

Comment / Yorum:
Daha ziyade televizyon yapımlarıyla tanınan yönetmen Andrew Fleming’in yönettiği 2014 yapımı “Barefoot / Yalınayak”, Til Schweiger’in yönettiği ve başrolünde oynadığı 2005 yapımı “Barfuss” adlı filmin yeniden çevrimi. Çekimleri Louisiana’da gerçekleştirilen film, yaklaşık 6.000.000 dolara mal oldu.
Evan Rachel Wood ve Scott Speedman’ın başarılı bir ikili oldukları söylenebilir. Barefoot, birkaç abartılı sahne dışında ayakları yere basan, keyifli bir romantik komedi. Filmin bir uzun metrajlı filme göre kısa denebilecek yaklaşık 80 dakikalık süresi seyri daha da kolaylaştırıyor. Barefoot için türden hoşlananların sıkılmadan seyredebilecekleri bir romantik komedi demek yanlış olmaz.,

Imdb note: 6.6                             My note: 5.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder