Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

19 Kasım 2015 Perşembe

Meadowland (2015)

Director / Yönetmen:
Reed Morano

Screenplay / Senaryo:
Chris Rossi

Cast / Kadro:
Olivia Wilde
Luke Wilson
Giovanni Ribisi
Elisabeth Moss
Ty Simpkins
John Leguizamo
Kevin Corrigan
Merritt Wever
Scott Mescudi
Skipp Sudduth
                                                             Nick Sandow
                                                             Mark Feuerstein
                                                             Eden Duncan – Smith
                                                             Yolonda Ross
                                                             Juno Temple

Subject / Konu:
Phil, Sarah ve oğulları Jessie’den oluşan aile arabayla Ithaca’ya gitmektedirler. Benzin istasyonunda tuvalete giren Jessie, tuvaletten çıkmayınca ailesi merak eder ve kapıyı açtırırlar. Ancak Jessie tuvalette değildir ve tuvaletin garajdan yola doğru açılan kapısı açıktır.
Jesse’nin kayboluşunun ardından 1 yıl geçer.
Phil’in sorunlu ve çok konuşan kardeşi Tim yanlarında kalmaya başlar. Polis olan Phil, terapi seanslarına katılır. 
Öğretmen olan Sarah ise bazı öğrencileri yakından gözlemlemeye başlar. Zeki ve fakat garip hareketleri olan Adam’ı yakından izler. Evlatlık olan ve vasisi tarafından kötü muamele gören Adam’ın vasilerini takip edip tanışır.
Jessie’yi bulamamak hem Phil’i, hem de Sarah’ı tuhaflaştırır. Phil agresifleşmeye, Sarah ise kendisine fiziksel zarar vermeye başlar. Sarah, Adam’ın kendi oğlu olduğunu düşünmeye başlar. Adam’ın üvey babası Joe’yla birlikte olur. Ardından Joe’nun arabasıyla Adam’ı okuldan alıp kaçırır. Jessie’nin ölüm haberini alan Phil, acı haberi Sarah’a bildirir.

Comment / Yorum:
2015 yapımı “Meadowland”, aslen görüntü yönetmeni olan Reed Morano’nun ilk yönetmenlik deneyimi. Filmin senaryosu kısa bir aktörlük geçmişi olan Chris Rossi’ye ait. Senaryo, Rossi’nin ilk senaryosu. İlk senaryo ve ilk yönetmenlik deneyimlerinin birleşimi ortaya vasat bir film çıkarmış.
Filmin tanınmış ve fakat belli bir çıtayı aşamamış oyunculardan oluşan bir oyuncu kadrosu var. Yönetmenin oğlu Casey Walker filmde Jessie karakterini canlandırmış. Filmde küçük bir rol de alan Scott Mescudi namı diğer Kid Cudi, film müziklerine de katkıda bulunmuş. Meadowland’in bir ilk film için kötü olmadığını ve fakat hiçbir açıdan vasatı aşamadığı söylenebilir.

Imdb note: 6                               My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder