Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

8 Aralık 2011 Perşembe

Quinceanera / Bakire ve Hamile (2006)

Director / Yönetmen:

Richard Glatzer
Wash Westmoreland

Screenplay / Senaryo:

Richard Glatzer
Wash Westmoreland

Cast / Kadro :

Emily Rios
Jesse Garcia
Chalo Gonzalez
Veronica Sixtos
Araceli - Guzman Rico
J. R. Cruz
Jesus Castanos
                                                             Listetta Avila
                                                             Carmen Aguirre

Subject / Konu:

Henüz 14 yaşında olan Magdalena, nadir görünen bir olay sonucu bekaretini kaybetmeden hamile kalır. 15 yaş partisine hazırlanırken hızla kilo aldığı dikkat çekince annesi Magdalena'nın hamile olduğunu anlar. Koyu bir dindar olan babası, Magdalena'nın açıklamalarına inanmaz. Evini terkeden Magdalena, annesinin yaşlı amcası Thomas'ın yanına taşır. Sevimli bir ihtiyar olan Thomas, bir diğer yeğeninin oğlu Carlos'la birlikte yaşamaktadır. Carlos'ta gay sitelerinde dolaşırken babasına yakalandığı için babasıyla kavga etmiş ve evini terk etmek zorunda kalmış, daha sonra da Thomas'la yaşamaya başlamıştır.
Magdalena'yı hamile bırakan erkek arkadaşı Herman olanları ailesine anlatır. Herman'ın ailesi Herman'ın Magdalena ile görüşmesini engeller.
Carlos, yeni taşınan üst komşularının partisine katılır. Komşuları da kendisi gibi gaydir. Biriyle yaşadığı ilişki, diğerinin kıskançlık yaşamasına ve Carlos'u uzaklaştırmak için Thomas'a evi 1 ay içinde boşaltması için ihtarname çekmesine neden olur.
Thomas ölür. Magdalena'yı doktor kontrolüne götüren annesi, doktorun olayı açıklamasından sonra Magdalena'nın doğru söylediğini anlar. Kızına yaptıkları için pişmanlık duyan babası da Magdalena'dan af diler. Magdalena, kendisine iyi davranan ve bebeğine sahip çıkmak isteyen kuzeni Carlos'la evlenir.

Comment / Yorum:

Quinceanera, bakire ve hamile bir kız, gay kuzen Carlos ve sevimli ihtiyar Thomas kombinasyonuyla oldukça enteresan ve enteresan olduğu kadar da marjinal olmayı başarıyor. Marjinal filmleri pek boş geçmeyen Sundance Film Festivali de Quinceanera'yı "Büyük Jüri" ve "İzleyici" ödülleriyle taçlandırmış. Film ayrıca katıldığı diğer festivallerde 5 ödül ve 10 adaylık kazandı.
Oyunculuk performansları vasatın üzerinde ve doğallıklarıyla dikkat çekiyor. Senaryo, ana hikaye ve ana hikayeyi destekleyen yan hikayenin sıra dışılığından ötürü her sinema severe hitap edebilecek özellikte değil. Ama yine de filmin sıkılmadan izlenebileceği söylenebilir.

Imdb note : 7                              My note : 4.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder