Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

9 Ocak 2012 Pazartesi

Aşkın İkinci Yarısı (2010)

Director / Yönetmen:

Mehmet Aslantuğ

Screenplay / Senaryo:

Mehmet Aslantuğ

Cast / Kadro :

Mehmet Aslantuğ
Arzum Onan
Emre Karayel
Gülenay Kalkan
Orhan Güner
Yıldız Kültür
Sanem Fidan
Güliz Pilge
Turgay Girgin
                                                               Misak Toros
                                                               Ani Haddeler
                                                               Gülce Oral
                                                               Adnan Turgut
                                                               Haluk Evrenoz
                                                               Tarık Ünlüoğlu

Subject / Konu:

Armen, kendi hazırladığı yüzükle Zuhal'in çalıştığı kafeye gider ve ona evlenme teklif eder. Zuhal bu tekliften pek mutlu olmuş görünmemektedir.
Arif abisi Nedim'le birlikte bir sahil kasabasında yaşamakta ve balıkçılık yapmaktadır. Bir gün Arif'in kapısı çalar. Gelen yıllar önce hayatını zehir etmemek için terkettiği Zuhal'dir. Zuhal, kızı Cemre'yle birlikte gelmiştir. Arif çok geçmeden Cemre'nin kendi kızı olduğunu ve New York'a gitmeye karar veren Zuhal'in, işlerini yoluna koyana kadar Cemre'yi kendisine emanet etmek istediğini öğrenir. Cemre'yi, babası olduğunu bilmediği Arif'e nırakan Zuhal, New York'a gider. New York'ta arkadaşı Ayten, Zuhal'e yardımcı olur. Zuhal kafede çalışmaya başlar.
Aradan 6 ay geçer. Cemre, Arif'in babası olduğunu bilmese de onunla yakınlaşır. Uzun süre tedavi olmaya direnen Arif, inadından vazgeçip tedavi olmaya başlar. Zuhal ise Ayten sayesinde annesiyle babasının evlenmesine razı olmadıkları için annesinin görüşmeyi kestiği ailesinden hiç görmediği dayısını New York'ta bulur.
Arif, Cemre'yi Zuhal'in yanına göndermeden önce anne ve babasının evine getirir. Sonra da duygusal bir vedalaşmanın ardından hava limanına götürüp uçağa bindirir. Arif, birlikte kaldıkları süreçte Cemre'ye babası olduğunu söylemeyi başaramaz.
Zuhal, yeni yılını tebrik etmek için Arif'in evini arar ve Nedim'den Arif'in 1 hafta önce öldüğünü öğrenir.

Comment / Yorum:

Mehmet Aslantuğ, sinemadaki ilk senaristlik ve yönetmenlik deneyimi olan Aşkın İkinci Yarısı'nda eşi Arzum Onan'la filmin başrolünü de üstlenmiş. 2009 yapımı olmasına karşın 2010'da vizyona giren film, toplamda 190.290 seyirciye ulaştı.
Aşkın İkinci Yarısı, durgun başlayan ve zaman zaman temposu ağırlaşan bir film olsa da; değindiği konular göz önüne alınınca zaten temposunun çokta yükselmesini beklediğiniz türden filmlerden değil. Filmin düşük temposu, film için bir problem teşkil etmediği gibi anlatımın güçlenmesini de sağlamış.
Başarılı pojeleri seçmesiyle tanınan Aslantuğ, kendi ürettiği projesinde de özenli davranmış. Mekan seçimleri oldukça başarılı. Sakin bir sahil kasabasını resmetmek için Ortakent'in, yeni bir hayat ve geleceğin kurulacağı bir yer için de New York'un seçilmesi yerinde tercihler olmuş.
Filmde akla takılan ve keşke biraz daha detaylı şekilde işlenseymiş dedirten noktalar var. Mesela Arif'in Zuhal'i terkedişine dair, birkaç cümle haricinde hiçbir aydınlatıcı bilgi olmaması ve Arif'in hastalığı hakkında üstü kapalı ifadeler dışında bilgi verilmemiş olması gibi.
Aşkın İkinci Yarısı özünde, bir babanın varlığından yeni haberdar olduğu kızıyla tanışmasını konu edinen duygusal bir yapım. Düşük tempolu filmlerden sıkılan sinema severler haricinde herkese hitap edebilecek, dokunaklı bir film.

Imdb note : 2.8                            My note : 7.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder