Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

21 Nisan 2015 Salı

La Regne De La Beaute / Güzelliğin Hanedanlığı (2014)

Director / Yönetmen:
Denys Arcand

Screenplay / Senaryo:
Denys Arcand
Valerie Beaugrand – Champagne

Cast / Kadro:
Eric Bruneau
Melanie Thierry
Melanie Merkosky
Marie Josee – Croze
Mathieu Quesnal
Michel Forget
Genevieve Boivin – Roussy
Magalie Lepine Blondeau
Yves Jacques
                                                              Juana Acosta
                                                              Johanne – Marie Tremblay
                                                              Leni Parker

Subject / Konu:
Luc başarılı bir mimardır. Antrenörlük yapan eşi Stephanie ve arkadaşlarıyla görünürde mutlu bir hayat sürdürmektedirler. Günlerini spor ve arkadaş buluşmalarıyla geçirmektedirler. Luc iş gezisinde tanıştığı Lindsay’le yakınlaşır. Lindsay evli ve mutsuz bir kadındır. Kocasından boşanmak istemektedir.
Luc ve Lindsay telefonla iletişim kurmaya devam ederler. Lindsay, Luc’u iş bahanesiyle davet eder. Luc bu teklifi geri çevirmez ve Lindsay’le birlikte olurlar. Stephanie psikolojik bakımdan kötüleşmeye başlar. Luc, kocasından boşanıp iş bahanesiyle kendisiyle kaçamak yaşamaya gelen Lindsay’le birlikte olurken, Stephanie ise giderek kötüleşir.
Lindsay, kaçamağın ardından kendisine adım atmayan Luc’a sessizce veda eder. Yıllar sonra Paris’te Luc’un konferansının bitiminde karşılaşırlar. Luc, Lindsay’le kısa bir sohbet gerçekleştirdikten sonra genç sevgilisiyle uzaklaşıp gider.

Comment / Yorum:
2003 yapımı “Les Invasions Barbares / Barbarların İstilası” ile büyük ses getiren ve Kanada’nın adayı olarak girdiği yarışta “Yabancı Dilde En İyi Film” Oscar ödülünü kazanan Denys Arcand, 7 yıllık aranın ardından çektiği yeni filmi “La Regne De La Beaute / Güzelliğin Hanedanlığı” ile eski günlerini aratmakta. Filmin senaryosu Denys Arcand ve Valerie Beaugrand – Champagne tarafından yazılmış.
Filmin çekimleri Kanada’da Toronto ve Quebec’te, Fransa’da Paris’te gerçekleştirilmiş. Filmin hikayesi fazlaca burjuvaya kaçmış. Hikaye, 3 karakter üzerine kurulmuş. Filmin ana karakteri Luc, o kadar farklı sporu başarıyla gerçekleştiriyor ki; karakter bir mimar mı, yoksa milli atlet mi anlaması güç. Oyunculuklar fena değil. Görüntü kalitesi ve Kanada manzaraları ise tatmin edici düzeyde. Güzelliğin Hanedanlığı, vasat bir film olarak nitelendirilebilir.

Imdb note: 5.5                             My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder