Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

22 Nisan 2015 Çarşamba

Gia Panta / Forever / Sonsuza Dek (2014)

Director / Yönetmen:
Margarita Manda

Screenplay / Senaryo:
Margarita Manda

Cast / Kadro:
Kostas Filippoglou
Anna Mascha








Subject / Konu:
Kostas tren makinistidir. Her gün kullandığı trene binerek çalıştığı iş olan feribot bilet satış gişesine giden Anna, Kostas’ın dikkatini çeker. Muayene sonucu rahatsızlığından ötürü çalışamayacağını öğrenen Kostas, feribot bileti alma bahanesiyle Anna’yla iletişime geçer. Sonrasında ise takip ettiği kadının yollarına çıkmaya başlar.
Anna, peşinden ayrılmayan Kostas’tan rahatsızlık duymaya başlar. Kostas ise geri adım atmadığı gibi Anna’ya aşık olduğunu itiraf eder. Kostas’ın ısrarlı takibi bir süre sonra Anna’ya bıraktığı bir ses kaydıyla son bulur. Bunun üzerine Anna, Kostas’a aşık olduğunu farkına varır ve onu aramaya koyulur.

Comment / Yorum:
Belgesel yönetmenliği ile yönetmenlik kariyerine başlayan Yunan yönetmen Margarita Manda’nın 2. uzun metrajlı filmi olan “Gia Panta / Sonsuza Dek”, sadece 2 başrol oyuncusu Kostas Filippoglou ve Anna Mascha üzerine kurulmuş bir drama. Tükenen bir şehirde iki insanın aşkını konu olan senaryo, oldukça yavan.
Filmin temposu inanılmaz ağır. Bu nedenle seyri bazen katlanılmaz hale geliyor. Filmin en başarılı tarafı ise görüntü kalitesi. Ağır tempolu bir filmde fotoğraf netliğindeki manzara fonlu kareler gerçekten hoş görünüyor. Ancak bu, ne yazık ki sadece görüntü kalitesinden ibaret bir filme katlanmaya yetmiyor.

Imdb note: 6.1                             My note: 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder