Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

12 Şubat 2015 Perşembe

Cyberbully (2015)

Director / Yönetmen:
Ben Chanan

Screenplay / Senaryo:
Ben Chanan
David Lobatto

Cast / Kadro:
Maisie Williams
Ella Purnell
Wilson Haagen
Anthony Shuster
Haruka Abe
Jake Davies
Daisy Waterstone


Subject / Konu:
Casey, kankası Megan’dan ayrıldığı erkek arkadaşı Nathan’ın hakkında nahoş bir internet paylaşımı yaptığını öğrenir. Hesapları ele geçirebilmesiyle tanınan Alex’ten yardım isterler. Ancak Alex korktuğu için yardımcı olmaz. Çok geçmeden Alex, Casey’ye Nathan’ın hesabından paylaşım yapma şansı sunar. Casey, yaptığı paylaşımla intikamını alır. Ancak kendisine yardım eden kişinin Alex olmadığını anlar. 
Karşısındaki kişi bilgisayarını ele geçirir ve çıplak resimleriyle videolarına ulaşır. Üstelik Nathan’ın nahoş paylaşımını da bu kişi yapmıştır ve insanları aşağılayan yayınlarından ötürü Casey’yi cezalandırmaktadır.
Casey, videosun yayınlayıp alay ettiği Jennifer isimli kızın, önce depresyona girdiğini, sonra da intihar ettiğini öğrenir. Karşısındaki kişi, Casey’yi çıplak fotoğraflarını yayınlamakla tehdit edip onu ilaç içmeye zorlar. İlk başta söylenenlere boyun eğen Casey, karşısındaki kişiye dair bilgi edinince direnmeye başlar…

Comment / Yorum:
Yönettiği televizyon dizileri ve televizyon filmleriyle tanınan yönetmen Ben Chanan’ın senaryosunu David Lobatto’yla yazıp yönettiği “Cyberbully”, sanal ortamın ne kadar tehlikeli bir hale geldiğini ve kontrolden çıkan durumlarda insanların, özellikle de gençlerin ölüme sürüklenebildiğini işleyen bir televizyon filmi.
Filmin senaryosu, gerçek olaylardan yola çıkılarak yazıldı. Film, süre itibariyle orta metrajlı bir yapım. İlk olarak 15 Ocak 2015 tarihinde gösterilen film, Game of Thrones serisiyle tanınan Maisie Williams’ın üzerine kurulu. Günümüzün sorunlarından siber zorbalığı ve insan hayatındaki tahribatlarını bir genç karakter üzerinden anlatan film, sıkılmadan seyredilebilecek bir yapım.

Imdb note: 7.4                             My note: 6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder