Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

1 Şubat 2015 Pazar

Another Me / İçimdeki Ben (2013)

Director / Yönetmen:
Isabel Coixet

Screenplay / Senaryo:
Isabel Coixet

Novel / Kitap:
Cathy MacPhail (from “Another Me”)

Cast / Kadro:
Sophie Turner
Claire Forlani
Rhys Ifans
Eugenio Perez
Gregg Sulkin
Priyanka Patel
Ivana Baquero
                                                             Jonathan Rhys Meyers
                                                             Charlotte Vega
                                                             Geraldine Chaplin
                                                             Neil D’Souza
                                                             Sara Lloyd – Gregory
                                                             Zita Sattar
                                                             Tara Flanagan
                                                             Sion Daniel Young
                                                             Daniel Hawksford
                                                             Ian Piekielniak
                                                             Leonor Watling

Subject / Konu:
Mutlu bir aile yaşantısı olan Fay’in babasının ani rahatsızlığı sonucu mükemmel çocukluk dönemi sona erer. Babası günbegün eriyip ölüme yaklaşır.
Fay, sürpriz şekilde hocası John tarafından Macbetch oyununda kraliçeyi oynaması için seçilir. Hayal kırıklığına uğrayan Monica ise Fay’in dublörü seçilir. Monica, Fay’e kırıcı sözler söyleyip onu aşağılamaya çalışır.
Takip edildiğini düşünen Fay, bir resimde iki gölgenin olduğunu görüp hayrete düşer. Psikolojisi bozulmaya başlar. Annesinin babasını aldattığını farkına varır. Fay, kendisiymiş gibi davranan biri olduğuna kanaat getirir. Annesine bu düşüncesini anlatınca, Layla isimli ölmüş bir ikizi olduğunu öğrenir. Monica’nın kendisi gibi davranıp insanların karşısına çıktığını düşünür.
Fay, annesinin hocası John’la yasak aşk yaşadığını farkına varır ve annesinden John’u terk etmesini ister. Annesi, John’dan ayrılır.
Fay, oyunda başrolü paylaştığı, okul arkadaşı Drew’la ilişki yaşamaya başlar.
Annesi tekrar John’la görüşmeye başlar. Birlikteyken camlarına taş fırlatan bir kız yüzünden büyük bir trafik kazası geçirirler. Annesi sıyrıklarla kurtulurken, John yoğun bakıma alınır. Fay, olayı öğrenir ve taşı atanın ikizi olduğu fikrine varır.
Fay, okula gitmediği bir günün ertesinde herkes kendisine okula gitmiş gibi davranınca, ikizinin yerine geçip okula gittiğini anlar.
Babası, Fay’e kendisinin de Layla’yı gördüğünü açıklar. Annesi hamileyken yaşanan sorundan ötürü ikizlerden birinin seçilmesi gerektiğini ve kendisini seçerek Layla’nın hayatından vazgeçişlerini anlatır. Layla’nın ölüm belgesini imzaladığı için kendi hayatını istediğini ve ondan zarar görmemek için yüzüne bakmamasını söyler.
Fay, hayalet kardeşi Layla’yla yüzleşmeye giderken arkasından gelmeye çalışan babası bozuk asansöre biner ve arıza sonucu can verir.
Oyunun sahneleceği gün sahneye çıkan Fay değil Layla’dır.

Comment / Yorum:
2008 yapımı “Elegy / Aşkın peşinde” ile dünya çapında adından söz ettirmeyi başaran Katalan yönetmen Isabel Coixet’in senaryosunu Cathy MacPhail’in aynı adlı romanından uyarlayıp yönettiği “Another Me / İçimdeki Ben”, ağırlıklı olarak Galler’in Cardiff şehri ve İspanya’da çekildi. Film, yönetmenin İngilizce olarak çektiği 6. uzun metrajlı filmi oldu.
Filmin başrolünde “Game of Thrones / Taht Oyunları” dizisiyle şöhrete kavuşan Sophie Turner rol alıyor. Filmde ayrıca Claire Forlani, Rhys Ifans, Jonathan Rhys Meyers ve
Geraldine Chaplin gibi menşei Birleşik Krallık olan tanınan oyuncular da yer alıyor.
Filmin yapım aşaması, başrol oyuncusu Sophie Turner’ın Games of Thrones çekimleri yüzünden oldukça uzadı. Yönetmen Coixet, Jonathan Rhys Meyers’ın disiplinsiz hareketlerinden rahatsızlık duyduğunu belirtti.
Another Me, psikolojik gerilimle gizemin iç içe geçtiği, tahmin edilebilir bir hikayeye sahip. Bununla beraber filmin fena sayılmayacak bir temposu ve anlatım dili var.

Imdb note: 4.8                             My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder