Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

10 Şubat 2015 Salı

88 (2014)

Director / Yönetmen:
April Mullen

Screenplay / Senaryo:
Tim Doiron

Cast / Kadro:
Katharine Isabelle
Christopher Lloyd
Kyle Schmid
Tim Doiron
Jesse McCartney
Michael Ironside
April Mullen
Anthony Ulc
Mickey Moon
Michael Orr
                                                                Dax Ravina
                                                                Alan C. Peterson
                                                                Michael Xavier
                                                                John White
                                                                John Tench
                                                                Dru Viergever
                                                                Jason Weinberg
                                                                Jesse Bostick
                                                                Haley Shannon

Subject / Konu:
Her 2000 kişiden 1’i füg durumunu yaşamaktadır. Füg durumu kişinin geçmişinde ve kimliğinde kopukluklar yaratan hafıza kaybı kaynaklı psikiyatrik bir hastalıktır. Hastalık, yeni bir karakter yaratır ve bu durum haftalarca hatta aylarca sürebilir.
Bir lokantada kendine gelen ve zihninde dalgalanmalar olan Gwen, çantasını yere düşürür. Çantadaki silahı eline alır ve gayrı ihtiyari ateşleyip bir kişiyi vurur. Lokantadaki polislerden kaçar.
Yol kenarında yatmakta olan Gwen, kendisine yardım etmek için gelen Roy isimli adamı öldürüp arabasını alır.
Gwen bir şeyler hatırlamaya başlar. Bir parmağının kopmuş olduğunu görür ve çantasında Starlight Inn’in 88 numaralı odasının anahtarını bulur. Aster’ı arayıp mesaj bırakır ve otele gider.
Kirli işler yapan Cyrus’a, Aster’la birlikte şehirden ayrılacaklarını söyleyince, Cyrus ve ortakları, tüm sırları bilmesinden dolayı bu karara sertçe karşı çıkarlar. İkisinin de öldürülmesine karar verilir.
88 numaralı odaya giden Gwen, Aster’ın öldürülmüş olduğunu hatırlar. Küvette de Winks’in cesedini bulur. Odaya gelen Izzy, Gwen’i öldürmek üzereyken, Gwen’in hatırlamadığı Ty tarafından öldürülür. Gwen, yanlışıkla garsonu vurmadan önce Ty’la Cyrus’u öldürmeye hazırlandığını öğrenir.
Silah alıp Cyrus’un nerede olduğunu öğrenmek için gittikleri yerde polis baskınına uğrarlar. Çok sayıda polis ölür. Ty yaralı halde kaçmayı başarırken, Gwen yakalanır.
Gwen sorgulanırken Ty karakolu basar. Gwen’i kurtarıp ona Cyrus’un yerini bildirse de, bir polis tarafından vurulup öldürülür. Gwen, Ty’la nasıl tanıştığını hatırlar.
Cyrus’u bulup onunla yüzleşmeye başlayan Gwen, zihninde sisli kalmış tarafları da hatırlar. Aster’ı yanlışlıkla kendisinin öldürmüş olduğunu farkına varır. Cyrus, Gwen gerçeği öğrendikten sonra bütün suçları üzerine atabileceğini söyleyip intihar eder.

Comment / Yorum:
88”, aynı zamanda oyuncu da olan ve filmde de rol alan April Mullen’ın 4. uzun metrajlı filmi. Filmin senaristi, Mullen’ın diğer 3 filminde de senaristlik ve oyunculuk yapan Tim Doiron’a ait. Mullen ve Doiron, aynı zamanda filmin yapımcılığını da üstlenmişler. Film bazı kaynaklarda 2015 yapımı olarak geçse de, Birleşik Krallık’ta 31 Aralık 2014 tarihinde gösterildiği için aslında 2014 yapımı.
Filmin hikayesi, ana karakter Gwen’in tıp literatüründe “Füg Durumu” olarak geçen hafıza kaybı kaynaklı bir hastalığa yakalanması sonucu yaşadığı kanlı maceralar üzerine kurulu. Çok daha iyi işlenebilecek bir hikaye, fazlaca kana ve şiddete bulanarak boşa harcanmış.
Ağırlıklı olarak başrol oyuncusu Katharine Isabelle üzerine kurulmuş filmde “Back to The Future” serisinden hatırlayacağımız emektar oyuncu Christopher Lloyd’u farklı bir rolde izliyoruz.
88, hikayesinin hakkını verememiş ve abartılı şiddet sahneleri olan bir yapım olsa da, sürükleyici bir film ve vakit geçirmek için seyredilebilir.

Imdb note: 4.5                             My note: 4.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder