Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

5 Ocak 2015 Pazartesi

Reach Me (2014)

Director / Yönetmen:
John Herzfeld

Screenplay / Senaryo:
John Herzfeld

Cast / Kadro:
Tom Berenger
Nelly
Kyra Sedgwick
Kevin Connolly
Sylvester Stallone
Tom Sizemore
Omari Hardwick
David O’Hara
Thomas Jane
Cary Elwes
                                                             Elizabeth Henstridge
                                                             Danny Aiello
                                                             Lauren Cohan
                                                             Terry Crews
                                                             Ryan Kwanten
                                                             Kelsey Grammer
                                                             Christoph Ohrt
                                                             Rebekah Chaney
                                                             Danny Trejo

Subject / Konu:
Bir yıl önce hapiste olmasına karşın şimdi ünlü bir şarkıcı olmayı başaran E – Ruption, çıktığı televizyon programında hakkında hiçbir şey bilinmeyen yazar Teddy Raymond’ın kitabı sayesinde kendisini yeniden keşfettiğini ve yükseldiğini anlatır. Bir gün sonra hapishaneden tahliye olacak olan Colette, bu konuşmadan oldukça etkilenir. Kitap, yayıncı Gerald’ın da ilgisini çeker. Roger’dan Teddy’yi araştırmasını ister.
Wolfie, kötü adamları oyuna getirip öldüren bir polistir. Son kurbanları da banka soyguncuları olur. Öldürdüğü her adamın ardından kiliseye gidip günah çıkarması, pederi usandırır.
Tommy, sevgilisi Denise – Denise’e film çekmek için Frank’ten aldığı 100.000 dolarlık borcu ödemediği için başı beladadır. Frank, 2 adamını Tommy’ye zarar vermesi için gönderir.
Roger, Teddy’nin asistanı Kate’le tanışır ama Teddy’yle tanışmanın yolunu bulamaz.
Tahliye olan Colette’i ilk oyunculuk denemesinde rol arkadaşı tarafından taciz edildiği için morali bozuk olan yeğeni Eve alır. Eve, arabanın kontrolünü kaybedince Wolfie’nin arabasına çarpar. Baygınlık geçiren Wolfie, Eve ve Colette’ten kendisini evine bırakmalarını ister
Teddy’yi bulmaktan başka şansı olmayan Roger, sonunda Teddy’yi bir ankesörlü telefonda yakalamayı başarır. Teddy, kendisini bir palavracı zanneden Roger’a sigarayı bıraktırır.
Wolfie, Eve’i taciz eden oyuncuyu bulup döver.
Frank’in adamları, Teddy’nin kitabından etkilenirler ve pis işler yapmaktan vazgeçerler. Bunun üzerine patronu, Frank’i işi kendisi yapması yönünde sertçe tehdit eder.
Roger, ısrar ve tehdit sonucu Teddy’yi insanlarla buluşturmaya ikna eder. Kitabın etkisindeki herkes Teddy’yi görmek için toplanır. Teddy, tedirgin olsa da Gerald’ın kendisine söylediklerinden sonra insanların karşısına çıkar. Teddy konuşmasını yaparken Frank, Tommy’yi alıp götürür. Denise – Denise’e kendisini bırakan adamlarını yanına getirmesini söyler. Bir tuhaflık olduğunu sezen Wolfie, peşlerinden gider. Herkes birbirine silah çeker ve ortalık karışır. Wolfie vurulsa da, çelik yeleği sayesinde kurtulur. Frank yakalanır.
18 ay sonra herkes hedeflerine ulaşmış vaziyettedir.

Comment / Yorum:
Yaklaşık 35 yıldır yönetmenlik, senaristlik, yapımcılık ve oyunculuk yapmasına karşın kayda değer bir filmi olmayan John Herzfeld’in senaryosunu yazıp yönettiği 2014 yapımı “Reach Me”, ağırlıklı olarak popülaritesini yitirmiş eski yıldızlardan oluşan bir oyuncu kadrosuyla California’da çekilen film, yaklaşık 5.000.000 dolara mal oldu.
Birçok kalabalık kadrolu filmde olduğu gibi Reach Me’de de birçok ayrı hikaye, tek bir olaya bağlanmaya çalışılmış. Ancak pek de başarılı olunamamış. Bu nedenle filmin sadece oyuncu kadrosuna güvenerek yola çıktığını ve fakat yolda kaldığını söylemek yanlış olmaz. Reach Me, izlemeseniz de bir şey kaybetmeyeceğiniz türden bir yapım.

Imdb note: 5                             My note: 3.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder