Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

8 Ocak 2015 Perşembe

Ouija / Ölüm Alfabesi (2014)

Director / Yönetmen:
Stiles White

Screenlay / Senaryo:
Juliet Snowden
Stiles White

Cast / Kadro:
Olivia Cooke
Daren Kagasoff
Douglas Smith
Bianca Santos
Shelley Hennig
Ana Coto
Lin Shaye
Vivis
Robyn Lively
                                                                    Matthew Setle
                                                                    Sierra Heuermann
                                                                    Sunny May Allison
                                                                    Claudia Katz

Subject / Konu:
Debbie, Laine’e asla tek başına ve mezarlıkta oynanmaması gereken Ouija isimli bir ruh çağırma oyunu öğretir. Yıllar sonra Debbie, oyun tahtasını ateşe atıp yakar. Evde bazı tuhaflıklar olmaya başlar. Odasına gittiğinde oyun tahtasını yatağının üzerinde bulur. Debbie, elektrik kablosuyla asılmış şekilde bulunur. Babası Laine’e Debbie’nin ölüm haberini verir. Debbie’nin ailesi cenazenin ardından evlerini Laine’e emanet edip giderler. Laine erkek arkadaşı Trevor’la Debbie’nin evini kontrol etmeye gider. Debbie’nin odasında çocukluklarında oynadıkları Ouija oyun tahtasını görür.
Oyun tahtasının kullanılış amacını hatırlayan Laine, Debbie’yle iletişime geçebilmek için Ouija’yı kullanmaya karar verir. Başına buyruk kız kardeşi Sarah, Trevor ve Debbie’yle ortak arkadaşları Liz’le beraber Debbie’nin evine giderler. Evde ansızın Debbie’nin erkek arkadaşı Pete karşılarına çıkar. Birlikte Debbie’nin ruhunu çağırırlar. Debbie kendileriyle iletişime geçer. Birden elektrik kesilip tuhaf şeyler olunca evden çıkarlar.
Eve dönen Laine, yine Ouija tahtasıyla Debbie’yle temas kurmaya çalışır. Laine’le beraber Debbie’nin evine giden herkesin başına tuhaf işler gelir ve karşılarına “Merhaba Arkadaşım” mesajı çıkar. Debbie’nin kendilerine ulaşmaya çalıştığını düşünüp yeniden Ouija tahtasını kullanırlar. Kendileriyle iletişime geçen ruh, isminin D. Z. olduğunu, annesinin geldiğini ve hemen kaçmaları gerektiğini söyler. Evden kaçarlar. Liz evine dönüp yıkanmaya hazırlanırken dudakları iple dikilir ve başı sertçe lavaboya vurularak öldürülür. Laine ve Pete, araştırma yapmak için Debbie’nin evine giderler. Debbie çatı katında önceden kendisine görünen kız çocuğu ve annesine ait fotoğraflar bulur. Kendisini D. Z. diye tanıtan kız çocuğunun, önceden Debbie’nin evinde yaşamış olan bir ailenin 10 yaşında kaybolmuş ve bir daha bulunamamış Doris Zander isimli kızları olduğunu tespit ederler. Doris’in kayboluşundan dolayı annesinin şüpheli duruma düşmüş olduğunu ve Doris’in halen yaşayan bir kız kardeşi olduğunu öğrenirler.
Laine, psikiyatri kliniğinde Doris’in kız kardeşini bulur. Yaşlı kadın, ruh çağırma seanslarıyla uğraşan annesinin Doris’in dudaklarını diktiğini ve sonra Doris’i öldürdüğünü, sonra kendisinin annesini durdurmayı başardığını, Doris’in dudaklarındaki dikişleri sökebilirse annesinin ruhuyla mücadele edebileceğini, yoksa annesinin giderek güçlenen enerjisinin durduramayacaklarını söyler. Evde annesinin gizli bir odası olduğunu ve Doris’in cesedine orada ulaşabileceklerini söyler. 4 kişi eve giderler. Laine gizli odayı bulup içine girmeyi başarır. Orada Doris’in cesedini bulur ve dudaklarındaki dikişleri söküp ruhunu serbest bırakır.
Pete evine gittiğinde Debbie’nin ruhuyla karşılır. Dudakları dikilir ve öldürülür.
Laine, tekrar Doris’in kız kardeşinin yanına gider ve aslında annelerinin kendilerini durdurmaya çalıştığını ve kötülükleri Doris’in yaptığını öğrenir. Laine, bağlantıyı koparıp belayı durdurabilmek için hem Doris’in vücudunu hem de oyun tahtasını yakması gerektiğini öğrenir. Trevor havuzda boğularak öldürülür. Laine, Sarah’ı öldürmek üzere olan Doris’i oyunu başlatarak kendisine çeker ve Debbie’nin ruhunun yardımıyla onu alt etmeyi başarır.

Comment /Yorum:
Stiles White, sinema sektöründe özel efekt koordinatörlüğü, yapımcılık ve senaristlik yaptıktan sonra 2014 yılında yönetmenlik koltuğuna da oturdu. White,’ın Juliet Snowden’la senaryosunu da yazdığı ilk uzun metrajlı filmi, düşük bütçeli bir korku filmi olan “Ouija / Ölüm Alfabesi” oldu. Film yaklaşık 5.000.000 dolara mal oldu ve 12 Aralık 2014 itibariyle sadece Amerika genelinde 50.820.940 dolar hasılat elde etti.
Ouija, aynı ismle ve oyun tahtası üzerine çevrilmiş diğer korku filmlerinden bağımsız bir yapım. Film, genç ve tanınmayan isimlerden oluşan bir oyuncu kadrosuna sahip. Filmin başrolünde izlediğimiz Olivia Cooke, oyuncular arasında en çok dikkat çeken isim. Korku türü, yoğun üretimine ve gördüğü ilgiye karşın nadiren başarılı yapımlarla karşılaştığımız bir sektör. Oujia için hedeflediği gişe başarısını elde etmiş ama türünün başarılı örneklerinden biri olmayı başaramamış demek yanlış olmaz. Buna karşın filmin izlemeye tahammül edilemeyecek kadar kötü korku yapımlarından biri olmadığını da söylemek gerek.

Imdb note: 4.4                             My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder