Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

6 Aralık 2013 Cuma

Hotel Chevalier (2007)

Director / Yönetmen:
Wes Anderson

Screenplay / Senaryo:
Wes Anderson

Cast / Kadro:
Jason Schwartzman
Natalie Portman
Waris Ahluwalia
Michel Castejon

Subject / Konu:
Paris’te bir otel odasında Jack, telefonla yemek sipariş eder. Siparişin ardından telefonu çalar. Telefonun diğer ucunda Paris’e habersizce gelen kız arkadaşı vardır ve otele gelmek istemektedir. Jack, kız arkadaşına oda numarasını söyler. Kız arkadaşı yarım saat içinde otelde olacağını söyleyip telefonu kapatır.
Jack, odayı düzenler, küveti kız arkadaşı için hazırlar ve kıyafetlerini giyip beklemeye koyulur. Kendisini nasıl bulduğunu merak ettiği kız arkadaşı, odaya gelince önce eşyaları inceler. Sonra da dişlerini fırçalar.
Kız arkadaşı, Jack’e ne kadar süredir otelde kaldığını sorar. Jack, 1 aydan daha uzun bir süredir otelde kaldığını söyler. Kız arkadaşına ne kadar kalacağını soran Jack, ertesi sabah gideceğini öğrenir.
Jack’in sipariş ettiği yemekler gelir. Ancak uzun süredir birbirini görmeyen 2 sevgili, yemeğe geçmeden sevişmeye başlarlar. Birbirlerine başkalarıyla birlikte olup olmadıklarını sorarlar. İkisi de başka biriyle olmadığını söyler. Kız arkadaşının vücudundaki morluklar Jack’in dikkatini çeker. Sevişmek yerine balkona çıkıp Paris’in manzarasını seyrederler.

Comment / Yorum:
“The Darjeeling Limited / Küs Kardeşler Limited Şirketi” adlı filmin öncesinde Jack’in Paris’teki 1 gününe değinen Hotel Chevalier, Wes Anderson tarafından yazılıp yönetilir. Film, 2,5 gün gibi kısa bir sürede çekilir. Film, Natalie Portman’ın çıplak göründüğü ilk film olur.
Filmin The Darjeeling Limited’e pek katkısı olduğu söylenemez. Hotel Chevalier’i filmden bağımsız ele alıp bir kısa film olarak incelediğimizde ise pekte Wes Anderson’ın tarzı olmayan yani içinde mizahın hiç bulunmadığı salt bir drama karşımıza çıkıyor.
Hotel Chevalier, The Darjeeling Limited’in öncesine dair bir kısa film olmasına karşın bu kısa filmi izlememeniz ana hikayeye pek katkısı olmaması nedeniyle The Darjeeling Limited’i izlemekte herhangi bir noksanlığa neden olmayacaktır. Ancak filmin 13 dakikalık süresi de göz önüne alınınca izlenmesinde fayda var demek yanlış olmaz.


Imdb note: 7.1                               My note: 5.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder