Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

5 Eylül 2013 Perşembe

Un Homme De Têtes / Four Heads Are Better Than One / The Four Troublesome Heads (1898)

Director / Yönetmen:

Georges Méliès

Screenplay / Senaryo:

Georges Méliès

Cast / Kadro :

Georges Méliès

 

 

Subject / Konu: 

Sihirbaz, 2 masa arasında durmaktadır. Vücudundan kafasını çıkartıp sağ tarafında duran masanın üzerine koyar. Masaya konan kafa, vücuda dönüp birşeyler söylerken vücuttan yeni bir kafa çıkar. Sihirbaz, çok geçmeden yeni kafasını da çıkarır ve yine sağ tarafında duran masanın üzerine, diğer kafanın yanına bırakır. Sihirbazın vücudunda yeniden bir kafa çıkar. Sihirbaz bu kez kafasını çıkartır ve sol tarafında duran masanın üzerine koyar. Vücudunda yeniden bir kafa belirir. Taburesini alır ve 2 masanın ortasına koyar. Eline aldığı müzik enstrümanını çalıp şarkı söylemeye başlar. Masaların üzerinde duran kafalarda şarkı söylemeye başlarlar. Bu duruma sinirlenen Sihirbaz, elindeki enstrümanla sağ tarafındaki masada duran 2 kafaya vurup onları yok eder. Kendi vücudundaki kafayı da çıkartıp fırlatır. Sol tarafındaki masada duran kafayı alır ve vücuduna yerleştirir.

Comment / Yorum:    

Georges Méliès, yapımcılığını yaptığı, yazdığı, yönettiği ve başrolünü üstlendiği Un Homme De Têtes ya da bilinen diğer isimleri “Four Heads Are Better Than One” veya “The Four Troublesome Heads” ile  fantastik bir komedi filmine imza atar ve yine fark yaratıp döneminin çok ötesinde bir işe imza atmayı başarır. Filmi değerli kılan; sinema, emekleme döneminin henüz başlarındayken yaklaşık 1 dakika süren bu kadar başarılı bir fantastik filme imza atılabilmiş olması. Film 1932 yapımı “The Conquerors” filmiyle birlikte de gösterildi ve 2011 yapımı “La Voyage Extraordinaire” belgeselinin içinde kullanıldı.

Imdb note : 7.7                               My note : 8.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder