Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

9 Eylül 2013 Pazartesi

The Enchanted Drawing (1900)

Director / Yönetmen:

J. Stuart Blackton

Cast / Kadro :

J. Stuart Blackton

 

 

 

Subject / Konu:


Adam, elindeki kalemle tuvale şişman bir erkek yüzü çizer. Tuvalin üst köşesine de bir şişe ve kadeh çizer. Adam, tuvalin içinden şişeyi ve kadehi alır. Kadehini doldurup içer. Tuvaldeki yüzde şaşkınlık ifadesi belirir. Bunu gören adam, şişeyi tuvaldeki yüzün ağzına götürür. Tuvaldeki yüz, şişeden içki içer ve gülümser.
Adam, bu sefer de tuvaldeki yüzün başına bir şapka çizer. Şapkayı çizdikten sonra tuvalden alır ve başına takar. Tuvaldeki yüzün ağzında duran puroyu da alır. Tuvaldeki yüz, sinirlenir. Adam da bunun üzerine önce şişeyle kadehi tuvale koyar. Sonra da puroyla şapkayı iade eder. Tuvaldeki yüz, keyifli bir hal alır.

Comment / Yorum:

James Stuart Blackton’un yönettiği ve başrolünü üstlendiği The Enchanted Drawing, animasyonun atalarından sayılabilecek, oldukça eğlenceli bir yapım. Filmin yapımcısı, ünlü mucit ve işadamı Thomas Edison'un şirketi Edison Manufacturing Company. Gösterim tarihi 16 Kasım 1900. Animasyonun ilk aşamalarını görme imkanı verdiği için kesinlikle izlenmeye değer bir film.

Imdb note : 6.9                               My note : 8.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder