Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

15 Eylül 2013 Pazar

Ilık Dudaklar (1979)

Director / Yönetmen:

Çetin İnanç

Screenplay / Senaryo:

Adem Ayral

Cast / Kadro :

Figen Han
Kazım Kartal
Saadet Gürses
Turgut Özatay
Derya Sonay
Tevfik Şen
Ata Saka
Tevhit Bilge
İhsan Gedik
                                                             Zeki Sezer
                                                             Çetin Başaran

Subject / Konu:  

Evlenip Almanya'ya giden ancak kocasının içkisinden, kumarından ve dayaktan bıkan Alev, baba evine geri döner. Namus düşkünü babası tarafından eve kabul edilen Alev, iş aramaya koyulur. Alev, iş aramak için gittiği yerlerde tacize uğrar.
Alev, kardeşi Kenan'ın Derya adında bir kadına tutulduğunu, bu kadın yüzünden kumar batağına saplandığını ve 60.000 lira borçlandığı Kemal'e 1 hafta içinde borcunu ödemek zorunda olduğunu öğrenir. Alev, Almanya'da biriktirdiği 20.000 lirayı verip Kenan'ın başını beladan kurtarabilmek için Kemal'le görüşmeye gider. Kemal, güzelliğinden etkilendiği Alev'in parasını almadığı gibi Kenan'ın da borcunu istediği zaman ödeyebileceğini söyler. Kemal'in kibar tavrı Alev'i etkiler. Kemal'in sevgilisi olan Derya, Kemal'in aleve olan ilgisini kıskanır. Kemal'in ablasına göz diktiğini anlayan Kenan, gidip Kemal'le kavga eder. Kemal, Kenan'ı bir odaya kapattırır. Kenan bu odada yeniden Derya'yla birlikte olur. Derya, Kenan'ın kaçmasına yardımcı olur.

Çalışma izni çıkan Kenan, Almanya'ya gider. Alev, Kemal'le buluşup Kenan'ın Almanya'da para kazanıp borcunu ödeyeceğini söyler. Kemal ise Alev'e Kenan'ın borcunu kendisine aşkıyla ödeyebileceğini söyler. Aşk yaşamaya ve birlikte olmaya başlarlar.
Kemal, Derya'nın Kenan'ın kaçmasına yardımcı olduğunu öğrenince Derya'yı öldürüp sokağa atar. Polis, Derya'nın katilini bulabilmek için harekete geçer. Kemal'in düşmanlarından biri, intikam alabilmek için Alev'i silahla tehdit eder. Birlikte Alev'in evine giderler. Alev, silah zoruyla adamla cinsel ilişkiye girer. Ardından Kemal'in evine gitmek üzere yola çıkarlar. Asıl kimliği tespit edilen Derya'nın otopsisi sonucu boğularak öldürüldüğü ortaya çıkar. Polis, Derya'nın katil zanlısı olarak Kemal'in peşine düşer. Polis, Kemal'in evine baskın yapmaya hazırlanırken Alev ve eli silahlı adam, Kemal'in evine girerler. Kemal, adamla kavgaya tutuşur. Adam, Kemal'i vuracağı sırada Alev, adamı vurarak öldürür. Kemal, Alev'in elindeki silahı alır ve kendisini tutuklamak için içeriye giren polislere cinayeti kendisinin işlediğini söyler. Polis, Kemal'i tutuklayıp götürürken Alev, Kemal'e kendisini bekleyeceğine dair söz verir.

Comment / Yorum: 

Adem Ayral’ın senaryosunu yazıp Çetin Başaran’ın yönettiği Ilık Dudaklar, 1978 yılında çekildi ve 1 Şubat 1979'da vizyona girdi. Filmin yapımcılığını İbrahim Mertoğlu’nun şirketi Mert Film, görüntü yönetmenliğini Dinçer Önal yaptı.
Ilık Dudaklar, Yeşilçam’da erotik filmlerin hüküm sürdüğü dönemin tipik örneklerinden biri. Bu yüzden oyunculuk, senaryo ve yönetmenlik namına pek konuşulacak birşey yok. Sadece erotik film sevenlere hitap edebilecek bir yapım.

Imdb note : - (Filmin imdb'de kaydı yok)                   My note : 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder