Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

7 Eylül 2013 Cumartesi

La Pyramide De Triboulet / The Human Pyramid (1899)

Director / Yönetmen:

Georges Méliès
 

Screenplay / Senaryo:

Georges Méliès
 
 
 
 

Subject / Konu: 

Sihirbaz, 4 basamaklı büyük bir tahtın en üst basamağında belirir. Tahttan hızlıca aşağıya iner. Sihrini kullanır ve bir sandık yaratır. Sandığın kapağını açar. Sandığın içi boştur. İçi boş olan sandığı kapatır. Sandığın kapağını tekrar açtığında sandıktan bir adam çıkar. Adam, tahtın 2. basamağına çıkıp oturur. Sihirbaz, yeniden sandığın kapağını kapatıp açar. Sandıktan yine bir adam çıkar. Adam, tahtın 2. basamağında oturan adamın yanına çıkıp oturur. Sihirbaz, aynı işlemi tekrarlayarak sandıktan bir adam daha çıkartır. Sandıktan çıkan adam ayakta durur. Sihirbaz bu sefer ayakta duran adamın arkasından 2 adam daha çıkartır. 3 adam, tahtın 3. basamağına otururlar. Sihirbaz, sandığın kapağını açıp yine bir adam çıkartır. Ayakta duran adamın arkasından bu sefer 3 adam daha çıkartır. 4 adam, tahtın alt basamağına otururlar. Sihirbaz, sihrini kullanır önce sandığı yok eder, sonra bütün adamları kadına dönüştürür. Tahtın arkasına geçen Sihirbaz, tahtın en üst basamağına tırmanıp 9 kadının üstünde tahta oturur.

Comment / Yorum:   

Georges Méliès’in senaryosunu yazıp yönettiği La Pyramide De Triboulet ya da diğer bilinen adıyla The Human Pyramid, 1899 yapımı fantastik bir film. Kaynaklarda filmin oyuncu kadrosuna dair herhangi bir bilgi yer almıyor. Film, Méliès filmlerinde izlemeye aşina olduğumuz kısa bir sihirbazlık gösterisinden ibaret. Méliès, 1 dakika bile sürmeyen bir filme başarılı bir sihirbazlık gösterisi sığdırmayı başarmış.

Imdb note : 5.6                               My note : 7.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder