Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

21 Şubat 2013 Perşembe

Gangster Squad / Suç Çetesi (2013)

Director / Yönetmen:

Ruben Fleischer

Screenplay / Senaryo:

Will Beall

Novel / Kitap:

Paul Lieberman (from "Gangster Squad")

Cast / Kadro :

Josh Brolin
Ryan Gosling
Sean Penn
Nick Nolte
Emma Stone
Anthony Mackie
                                                             Giovanni Ribisi
                                                             Robert Patrick
                                                             Michael Pena
                                                             Mireille Enos
                                                             Troy Garity
                                                             Holt Mccallany
                                                             Sullivan Stapleton
                                                             James Carpinello
                                                             James Hebert
                                                             Evan Jones
                                                             Josh Pence
                                                             John Aylward
                                                             Jack Conley
                                                             Jack Mcgee
                                                             Jon Polito

Subject / Konu:

1949 yılı. Mickey Cohen Los Angeles'ı elinde tutan, çok güçlü bir suç örgütünün lideridir. Cohen, hem acımasızlığıyla hem de üst düzey bağlantılarıyla kanunun dahi dokunamadığı bir konumdadır.
Emniyetten John O'Mara, dürüst ve gözüpek bir ajandır. Belaların üzerine atılmaktan korkmadığı gibi gerektiğinde Cohen'in mekanlarına baskın yapmaktan da çekinmez. Cohen'in mekanlarından birinde genç bir kızı tecavüz edilmek üzereyken kurtarınca dikkatleri üzerine çeker.
Jerry Wooters, işlerini bağlantılarla ve cazibesiyle çözmeye çalışan bir ajandır. Cohen'in akşam yemeği yediği mekana giden Jerry, Cohen'in sevgilisi Grace Faraday ile tanışır ve aralarında hızlı bir yakınlaşma olur.
Şef Parker tarafından çağrılan ajan O'Mara'ya Mickey Cohen'i bir gölge operasyonla bitirme teklifi gelir. Adaletin yerini bulmasını isteyen O'Mara, bu teklifi büyük bir memnuniyetle kabul eder. John'un tehlikeli işlerden uzak durmasını isteyen karısı Connie, John'un yeni işinde Mickey Cohen'le uğraşacağını öğrenince endişeye kapılır.
Jerry, Grace ile ilişki yaşamaya başlar.
Kendi ekibini oluşturmaya başlayan John, Jerry'ye ekibinde olmasını teklif eder. Ancak Jerry, teklifi geri çevirir. Karısının da önerileriyle ekibini oluşturan John, rozeti ilk olarak bir bara baskın düzenler. Ancak bardaki polislerle çatışmak zorunda kalıp yakalanınca işler daha en başından sarpa sarar. Çünkü John'un ekibi rozetlerini kullanmadan yani asıl kimliklerini gizleyerek baskın yapmıştır. Teslim olmak zorunda kalan John ve memur Coleman Harris, nezarethaneye atılır.
Jerry, sokaktayken bir baskın anına şahit olur ve masum bir çocuğun öldürülüşünü izler. Cohen'i öldürmek için mekana giden Jerry, arkadaşı tarafından engellenir. Arkadaşından nezarethanedeki polislerin Cohen'in adamları tarafından öldürüleceğini öğrenen Jerry, Cohen'in adamıymış gibi davranıp John ve Coleman'ı kurtarmaya gider. Jerry, John ve Coleman'ı nezarethaneden teslim almak üzereyken polis merkezine Cohen'in adamları gelir. Yaşanan kargaşa ve çatışmanın ardından Jerry, John ve Coleman'ı kurtarmayı başarır. Dışarıda bekleyen John'un ekibiyle birlikte kaçarlar.
Mickey Cohen, yeni hedefler peşinde koşar. Tüm bahis organizasyonunu yöneteceği bir mekan açmaya hazırlanır.
John'un ekibi Cohen'in evine alıcı yerleştirir ve evi dinlemeye başlarlar. Bourbon'da mal sevkiyatı yapılacağını öğrenen ekip, soluğu Bourbon'da alır. Sevkiyat sırasında arabaların arasına girerler. Hatırı sayılır bir çatışma çıkar. Çatışmanın ardından John'un ekibi sevkiyatı baltalamayı başarır.
John'un ekibi, Cohen'in işlerini sabote etmeye ve mekanlarını basmaya devam eder. Öfkeden çılgına dönen Cohen, basılan mekanlarından para çalınmadığını öğrenince baskınları yapanların polis olduğunu anlar. İçerden birinin polislere bilgi sızdırdığını düşünür. Cohen'in bu çılgın halini gören Grace, kaçıp Jerry ile buluşur. Cohen'in adamları gelip Grace'i götürmeye çalışır. Ancak Jerry, adamları haklar. Grace'i şehir dışına çıkarması için arkadaşı Jack'e emanet eder.
Ekip, son işlerini yapıp Cohen'i tamamen çökertmeyi hedefler. Ekip, Chinatown'da yapılacak sevkiyat için gider. Ancak bu kez Cohen'in adamları tarafından tuzağa düşürülürler. John, Jerry'nin olayı sezmesi sayesinde son anda kurtulur. Cohen, kendisini dinlediğini tespit ettiği memur Conway Keeler'ı öldürtür. John'un evini de silahla taratır. Grace'in saklanmasına yardımcı olduğunu tahmin ettiği Jack'in evine gider ve onu öldürür.
Conway'in cesediyle karşılaşıp öfkelenen John, Cohen'in evine gidip onu öldürmeye karar verir. Jerry, John'u engellemeye çalışınca John, Jerry'ye yumruk atar. Jerry, bunun üzerine gider. Cohen'i bulamayan John evine döner. Taranmış evine girdiğinde karısının küvette doğum yapmış olduğunu görür. Karısının ve bebeğinin güvenliği için onları şehir dışına gönderir.
Jerry, John'un evine gelir. Çok geçmeden Jerry'yi arayan Grace de John'un evine gelir. Cohen'in Jack'i öldürüşüne şahit olduğunu ve bu cinayetle ilgili tanıklık yapabileceğini söyler.
Jerry ve John, Cohen için çalışan hakimi görevinden istifaya zorlarlar. Cohen'in kaldığı oteli öğrenen ekip, onu tutuklamak için otele gider. Jerry ve John, Cohen'in adamları tarafından kale gibi korunan otele girmeyi başarır. Jerry, bacağından vurulur. Zor da olsa otelden çıkıp arabasına binmeyi başaran Cohen, kaçmaya çalışır. Ancak Cohen'in arabasına atlayan ve şoförü vuran John, arabanın havuza çarpıp durmasını sağlar. Vurulan ve ölmek üzere olan memur Max Kennard, John'u öldürülmekten kurtarır. Cohen'le başbaşa kalan John, silahını bir köşeye atıp yumruk yumruğa kavgaya tutuşur. Kavgada oldukça hırpalanan Cohen tutuklanır. Mahkum olan Cohen, Alcatraz'a gönderlir. Jerry ve John, polisliği bırakırlar. Jerry, Grace'le ilişkisine devam eder. John ise Los Angeles'ı terkeder ve ailesiyle mutlu bir hayat sürer.

Comment / Yorum:

2009 yapımı "Zombieland" filmiyle şöhrete kavuşan yönetmen Ruben Fleischer'ın 3. sinema filmi olan Gangster Squad, dev oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine toplayan bir yapım. Film, Paul Lieberman'ın aynı adlı kitabından sinemaya uyarlandı. Sean Penn'i mafya babası Mickey Cohen rolüyle izlediğimiz filmde başrolleri Josh Brolin, Ryan Gosling ve Emma Stone üstleniyor. Filmde ayrıca Nick Nolte, Robert Patrick ve Giovanni Ribisi gibi ünlü Hollywood isimleri de yer alıyor. Yaklaşık 60.000.000 dolara mal olan film, Amerika'da 10 Şubat 2013 itibariyle 44.807.911 dolar hasılat elde etti.
Jerry Wooters rolü için Adam Brody, Joel Edgerton, Luke Evans ve Joseph Gordon - Levitt'in adları geçse de rol, Ryan Gosling'e gitti. Ashley Greene, Teresa Palmer, Camilla Belle, Aly Michalka, Lily Collins, Emmy Rossum, Amanda Seyfried, ve Maggie Grace; Grace rolü için oyuncu seçmelerine katıldı. Ancak rol, Emma Stone'a gitti. Max Kennard rolünü oynaması için anlaşılan Bryan Cranston, Argo filminde rol alacağı için filmde rol alamadı. Coleman Harris rolü için Jamie Foxx düşünülse de rol, Anthony Mackie'ye gitti. Connie O'Mara rolü için Amy Adams ve Kate Winslet düşünüldü. Ancak rol, Mireille Enos'a gitti.
Film, oldukça sürükleyici. Aksiyon düzeyi de tatmin edici düzeyde. Senaryonun ise orta karar olduğu söylenebilir. Çünkü filmin hikayesi, daha en başından kendini ele veriyor ve hikaye akarken pek sürprizle karşılaşmıyoruz. Filmin en dikkat çekici taraflarından biri de Sean Penn'in inanılmaz makyajı. Sean Penn'in Mickey Cohen makyajı için her sabah 3 saat uğraşıldı.
Gangster Squad, kaliteli oyuncu kadrosu ve yüksek temposuyla özellikle suç filmlerinden hoşlananların ilgisini çekebilecek bir aksiyon. Şiddet içerikli filmlerden rahatsız olanların ise uzak durması gereken bir yapım.

Imdb note : 7                                My note : 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder