Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

23 Aralık 2014 Salı

Magic in The Moonlight / Sihirli Ay Işığı (2014)

Director / Yönetmen:
Woody Allen

Screenplay / Senaryo:
Woody Allen

Cast / Kadro:
Colin Firth
Emma Stone
Marcia Gay Harden
Jacki Weaver
Simon Mcburney
Eileen Atkins
Hamish Linklater
Catherine Mccormack
Jeremy Shamos
Erica Leerhsen
                                                             Peter Wollasch
                                                             Didier Muller

Subject / Konu:
Berlin 1928. Stanley, Uzakdoğulu kılığına bürünüp Wei Ling Soo ismiyle sihirbazlık gösterileri yapmaktadır. Eski arkadaşı Burkan kendisini ziyarete gelir. Burkan sırrı çözülemeyen, Amerikalı ruhçu kadın Sophie Baker’dan bahseder ve kadının maskesini düşürmesi için Stanley’den yardım ister. Stanley yardım etmeye razı olunca birlikte Fransa’ya giderler. Sophie, kendisine bir iş adamı olarak tanıştırılan Stanley’den hoşlanır.
Zengin bir ailenin oğlu olan Brice, Sophie’ye aşıktır ve onunla evlenmek istemektedir. Sophie, ruh çağırma seansıyla Brice’ın babası Howard’ı çağırırken Stanley’de yaşananlara şahit olur. Sophie, çok geçmeden Stanley’nin Wei Ling Soo’nun ta kendisi olduğunu farkına varır. Ömrü boyunca ruhçulara inanmayan ve onların savlarını çürüten Stanley, gördüklerinden sonra Sophie’nin gerçekten doğaüstü yetenekleri olduğuna inanır.
Sophie, yeteneğinden dolayı kendisinden etkilenen Stanley’nin kendisine bir kadın olarak duygu beslememesine ise kırılır.
Şüphelerinden vazgeçmeyen Stanley, Sophie’nin yaptıklarının gerçek olmadığı sonucuna varır. Herşeyin Howard tarafından tasarlanmış, kendisini kandırmaya yönelik bir oyun olduğunu öğrenir.
Stanley, Brice’la evlenmeye hazırlanan Sophie’yi affedip evlenme teklif eder. Sophie, Stanley’nin teklifini reddeder. Stanley teyzesinin evine gider ve çok geçmeden Sophie’yi karşısında bulur.

Comment / Yorum:
Durmak, yorulmak nedir bilmeden her sene bir film yazıp yöneten ve son yıllarda sıkça Avrupa’da film çeken Woody Allen’ın senaryosunu yazıp yönettiği ve tamamına yakınını Fransa’da çektiği 2014 yapımı son filmi “Magic in The Moonlight / Sihirli Ay Işığı”, başrollerinde Colin Firth ve Emma Stone’u buluşturan bir romantik komedi.
Londra’da çekilen Stanley’nin daireinde geçen sahne dışında filmin tamamı Fransa’da çekildi.
Film sadece Amerika genelinde 10.506.939 dolar hasılat elde etti.
Magic in The Moonlight, seyirciyi sıkmayan ve zaman zaman da güldürebilen bir yapım. Bununla birlikte gerek senaryo, gerekse yönetmenlik bakımından Woody Allen standartlarının altında. Oyunculukların da üst düzey olduğu söylenemez. Bu nedenle Allen’ın bu sefer vakit geçirmek için izlenebilecek bir komediden fazlasını sunamadığı söylenebilir.

Imdb note: 6.7                           My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder