Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

8 Aralık 2014 Pazartesi

Mabel's Married Life (1914)

Director / Yönetmen:
Mack Sennett

Screenplay / Senaryo:
Charles Chaplin
Mabel Normand

Cast / Kadro:
Charles Chaplin
Mabel Normand
Mack Swain
Eva Nelson
Hank Mann
Charles Murray
Harry Mccoy
Dixie Chene
Alice Davenport
                                                           Alice Howell
                                                           Grover Ligon
                                                           Wallace Macdonald
                                                           Frank Opperman

Subject / Konu:
Mabel, bir bankta eşiyle oturmakta ve muz yemektedir. Eşi bara gittiği sırada bir süredir kendisini izleyen iri yarı adam yanına gelir ve kendisini rahatsız etmeye başlar. Eşi bardan geri dönse de, kendisine musallat olan adam tavrını değiştirmez. Kolundan tuttuğu Mabel’i götürür. Bu arada iri adamın karısı gelir ve olanları görür. Mabel’in kocasıyla beraber peşlerinden giderler.
Kadınların ufak atışmasından sonra iri adam ve karısı, mutlu bir şekilde giderler. Kocası ise Mabel’i tersleyip tekrar bara gider. Mabel ise eve döner. Sipariş ettiği boks mankeni eve getirilir. İri adam da bara gelir ve bardaki diğer adamlarla birlikte Mabel’in kocasına sataşır. Sabrı taşan ve sarhoş olan Mabel’in kocası, ortalığı birbirine katıp eve geri döner.
Evden içeri girdiğinde erkek kıyafetleri giydirilmiş boks mankenini, karısını rahatsız eden iri adam zanneder. Önce mankeni evden kovar, sonrada mankenle itişip kakışmaya başlar. Mabel, kavga ettiği şeyin bir boks mankeni olduğunu söyleyip kocasını durdurur.

Comment / Yorum:

Charles Chaplin, kariyerinde rol aldığı 86 filmin 36’sında sinemaya girdiği yıl olan 1914’te oynar. Aynı zamanda bu 36 filmin 32’sinin de senaryosunu yazar. Chaplin’in senaryosunu Mabel Normand’la yazıp başrollerini de birlikte canlandırdığı Mabel’s Married Life, Mack Sennett tarafından yönetilir. Filmin çekimleri Los Angeles’ta bulunan Echo Gölü ve parkı çevresinde gerçekleştirilir. Filmin ilk gösterimi 20 Haziran 1914 tarihinde yapılır. Film sıradan hikayesine karşın Chaplin’in ilk dönemlerini görmek için seyredilebilir.

Imdb note: 5.8                           My note: 4.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder