Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

8 Eylül 2014 Pazartesi

The Necessary Death of Charlie Countryman / Charlie Countryman’in Gerekli Ölümü (2013)

Director / Yönetmen:
Fredrik Bond

Screenplay / Senaryo:
Matt Drake

Cast / Kadro:
Shia Labeouf
Evan Rachel Wood
Mads Mikkelsen
Til Schweiger
Rupert Grint
Aubrey Plaza
James Buckley
Ion Caramitru
Vincent D’Onofrio
Melissa Leo
                                                             Andrei Finti
                                                             Lachlan Nebder
                                                             Vanessa Kirby

Subject / Konu:
Charlie acilen hastaneye gider ve annesinin son anlarına şahitlik eder. Hastane koridorunda hayali bir şekilde annesiyle konuşur. Özgün olabilmek için ne yapması gerektiğini sorar. Annesi Bükreş’e gitmesini söyler. Gece yarısı eski kız arkadaşı Ashley’nin evine gider ve onunla vedalaşır.
Uçakta Victor Ibanescu ile tanışır. Güzel bir sohbetin ardından uykuya dalarlar. Charlie uyandığında Victor’ın ölmüş olduğunu fark eder ve uçaktan inene kadar Victor’ın cesediyle yan yana oturmak zorunda kalır. Victor’la da hayali bir konuşma gerçekleştirir. Victor, Charlie’den kızı için aldığı hediyeyi teslim etmesini ister.
Uçaktan indikten sonra Victor’ın kızına aldığı hediyeyi almak isterken başı güvenlikle belaya girer. İfade verdikten sonra Victor’ın kızı Gabi’yle tanışır ve olanları anlatır.
Havaalanından taksiye binip uzaklaşan Charlie, Gabi’nin bir arabada ağladığını görünce taksiden iner ve Gabi’yle birlikte Victor’ı götüren ambulansı yakalamak için yola koyulur. Gabi’nin Bükreş Operasında çello çaldığını ve Victor’ın aynı zamanda öğretmeni olduğunu öğrendiği sırada sürücüsünün esrar kullandığı ambulansla çarpışırlar. Victor’ın cesedi ambulanstan yola düşer. Yeni bir ambulans Victor’ın cesedini almak için gelir. Gabi’de ambulansla gider.
Charlie, Gabi’nin arabasını bıraktığını farkına varınca arabaya biner. Gabi’nin çantasında bir silah bulur. Opera binasına gidip Gabi’nin çellosunu ve çantasını teslim etmek ister. Gabi telefonla kendisine ulaşır. Charlie, Gabi’nin çaldığı oyunu izler. Oyun bitiminde Gabi’nin belalı eski kocası Nigel, Gabi’ye hala peşinde olduğunu söyler. Charlie’ye ise pek dostça davranmaz.
Gabi’nin önerdiği otele yerleşen Charlie, oda arkadaşlarıyla içki ve ekstazi içtikten sonra Nigel tarafından tehdit edilir. Çantasını otele getiren Gabi’nin peşinden giden Charlie, birlikte geçirdikleri hoş akşamın ardından Gabi’ye aşık olduğunu anlar.
Charlie, oda arkadaşının ereksiyon sorununu çözebilmek için striptiz kulübüne gitmek zorunda kalır. Başları yüklü hesaptan dolayı belaya girince kulübün sahibi Darko’yla görüşmek zorunda kalırlar. Darko odasında Nigel’le çekilmiş fotoğrafına bakan Charlie’nin Nigel’i tanıdığını anlar ve işini halletmesi için gitmelerine izin verir.
Charlie Gabi’yle beraberken Nigel gelip olay çıkarır. Gabi, Nigel’a silah çekip gitmesini sağlar ve babasında Nigel’ı uzak tutmak için Darko ile kirli işlerinin yer aldığı bir video kaset olduğunu Charlie’ye anlatır.
Charlie ve Gabi aşk yaşamaya başlarlar. Gabi’nin kahvaltılık almak için evden çıktığı bir sabah Charlie tesadüfen Nigel’ın birkaç kişiyi öldürdüğü video kasedi bulur. Gabi’yi bulabilmek için aceleyle dışarıya çıkar. Gabi’yle Nigel’ı bir mekanda otururken bulur. Charlie’nin kasedin kendisinde olduğunu ve Gabi’yi sevdiğini söylemesi Nigel’ı öfkelendirir. Charlie’yi sıkı şekilde dövdükten sonra silah çeker. Ancak polis gelince kaçmak zorunda kalır.
Polis, Charlie’yi kavgaya karıştığı için Budapeşte’ye gönderme kararı alır. Charlie eşyalarını alması için otele getirilir. Otelde bulunan Darko ve adamları Charlie’nin peşine takılır. Uzun bir kovalamacanın ardından kurtulmayı başaran Charlie, Gabriela’yı bulmak için eve geldiğinde Darko ve adamlarına yakalanır. Kasedin peşindeki Darko, Charlie’yi dövüp opera binasının önüne bırakır. Oraya gelen Gabi, kendisine aşık olmadığını ve bir daha görüşmeyeceklerini söyleyip gider. Gabi, Nigel’ın arabasına biner ve Darko’yla buluşup kaseti imha edeceklerini, ardından herşeyin eskisi gibi devam edeceğini söyler.
Charlie yine annesinin hayaliyle konuşur. Nigel’ın arabasına gider. Nigel’a yumruk atıp arabadan dışarıya fırlatır. Ancak Nigel, Gabi’yle kaçmaya çalışan Charlie’yi yakalayıp döver.
Charlie ayağından bağlanıp köprüden sallandırılır. Nigel, Darko’nun önünde kasedi yakar. Nigel, Charlie’yi vurması için Gabi’ye silah verir. Ancak Gabi, Charlie’yi vurmaz. Polisler köprüye doğru gelirken Darko’nun adamları Charlie’yi köprüden aşağıya bırakır. Gabi’nin Charlie’ye aşık olduğunu gören Nigel, kendisini polislere öldürtür. Su yüzeyine çıkmayı başaran Charlie kurtulur.

Comment / Yorum:
Yönetmen Fredrik Bond’un ilk uzun metrajlı filmi olan "The Necessary Death of Charlie Countryman / Charlie Countryman’in Gerekli Ölümü", bir ilk film için oldukça parlak, uluslararası bir oyuncu kadrosuna sahip. Tamamına yakını Bükreş'te çekilen filmde genç kuşağın parlak oyuncularından Shia Labeouf ve Evan Rachel Wood başrolleri paylaşıyorlar. Filmde ayrıca Mads Mikkelsen ile Til Schweiger gibi Avrupalı yıldızlar ve Vincent D’Onofrio ile Melissa Leo gibi Hollywood'un tanınan isimleri de rol alıyor. Charlie rolünü oynaması için anlaşılan Shia Labeouf projeden ayrılınca yerine Zac Efron düşünülmüş. Ancak sonradan Labeouf projeye geri dönünce rolü yeniden almış.
The Necessary Death of Charlie Countryman, aksiyon dozajı yüksek bir romantik film. Filmin sertlik seviyesi, bu tür filmlere oranala oldukça yüksek. Bir ilk film olduğu da düşünülecek olursa, gerek temposu, gerekse sürükleyiciliğiyle başarılı bir film olarak değerlendirilebilir. Oyunculukların da tatmin edici düzeyde olduğunu, Shia Labeouf'ün özellikle fiziksel eforuyla, Evan Rachel Wood'un aksanıyla, Mads Mikkelsen'in karizmatik performansıyla göz doldurduğunu söylemek gerek. Keyifle izlenebilecek bir yapım.

Imdb note: 6.4                           My note: 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder