Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

29 Eylül 2014 Pazartesi

Obvious Child (2014)

Director / Yönetmen:
Gillian Robespierre

Screenplay / Senaryo:
Gillian Robespierre

Story / Hikaye:
Karen Maine
Gillian Robespierre
Elisabeth Holm

Cast / Kadro:
Jenny Slate
Jake Lacy
Gaby Hoffmann
Gabe Liedman
Richard Kind
                                                             Polly Draper
                                                             David Cross
                                                             Paul Briganti
                                                             Stephen Singer
                                                             Cindy Cheung

Subject / Konu:
Stand up gösterisinde ilişkisinden de bahseden Donna, arasının açık olduğu erkek arkadaşı Ryan’ın kendisini Kate’le aldattığını öğrenir ve terk edilir. Üstüne üstlük çalıştığı kitapçının da kapanacağını öğrenir. Depresyona girip hayatının mahvolduğunu düşünen Donna, barda tanıştığı Max’le keyifli bir gece geçirir. Ancak sabah olduğunda hiçbir şey söylemeden çekip gider. Birkaç hafta sonraysa hamile olduğunu öğrenir. Kürtaj yaptırmaya karar verir ve kendisine 14 Şubat’a gün verilir.
Max, Donna’yla çıkmak ister. Ancak Donna, kitapçı kapanacağı için meşgul olduğunu söyler ve Max’in teklifini geri çevirir. Donna, bir profesör olan annesinin evinde Max’le karşılaşır. Dona bu sefer Max’in yemeğe çıkma teklifini kabul eder. Max, Donna’ya yakın davransa da, Donna’nın tavırları yüzünden başkasıyla çıktığını düşünür. Donna, kürtaj olacağı günün öncesinde sahneye çıkar. Hamile olduğunu ve kürtaj yaptıracağını anlatır. Orada olup her şeyi dinleyen Max, gider. Donna, sevgililer gününde kürtaj olmaya gitmek için taksi beklerken karşısında bir demet çiçekle Max’i bulur. Max, Donna’yı kürtaj esnasında yalnız bırakmaz.

Comment / Yorum:
Yönetmen Gillian Robespierre, ilk uzun metrajlı sinema deneyiminde 2009 yılında Anna Bean ve Karen Maine’le birlikte yazdığı ve yönettiği aynı adlı kısa filmden yola çıkarak senaryosunu yazdığı Obvious Child’ı yönetir. Filme adını Paul Simon’ın 1990 yılında yayınladığı “The Rythm of the Saints” adlı albümün ilk şarkısı “The Obvious Child” vermiş. Film, 19 Eylül 2014 tarihi itibariyle Amerika genelinde 3.112.457 dolar hasılat elde etti.
Obvious Child, eğlenceli bir başlangıç yapıp, romantik – komedi standartlarıyla hareket etmeye başlayınca sıradanlaşan bir yapım. Buna karşın film, kısa süresi ve başrolündeki Jenny Slate’in başarılı performansı için seyretmeye değer.

Imdb note: 6.9                           My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder