Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

12 Eylül 2014 Cuma

Gülcemal (2014)

Director / Yönetmen:
Özgür Selvi

Screenplay / Senaryo:
Peker Açıkalın
Erhan Can Sezer

Cast / Kadro:
Peker Açıkalın
Merve Sevi
Cem Kılıç
Haldun Boysan
Mehtap Bayri
Hüseyin Elmalıpınar
Emre Melemez
Salahsun Hekimoğlu
İsmail Düvenci
                                                               Muzaffer Çetinyılmaz
                                                               Yılmaz Gruda
                                                               Levent Tülek

Subject / Konu:
Kendini iyi hissetmeyen yaşlı Abdülkerim, avukatı Ayşen’i çağırıp sırrını videoya kaydettirir.
Zengin bir ailenin oğlu olan Togay, Yusuf’la beraber gittiği barda rezillik çıkarıp magazin kanallarına düşünce babası tarafından evlatlıktan reddedilir.
Avcılık yapan kimsesiz Gülcemal, sevgilisi Gülnaz’ı istemeye gider. Uyku hastalığı yüzünden uyuya kalınca kovulur.
Togay, şirket ortağı Abdülkerim’in ölüm haberini babası Sönmez’e büyük bir mutlulukla bildirir. Şirket yönetim kurulu acilen toplanır. Ayşen’de toplantıya katılır. Abdülkerim’in ölmeden önce kendisine kaydettirdiği videoyu izlettirir. Abdülkerim videoda ortağı Sönmez’in düzenbaz biri olduğunu ve hisselerine konabilmek için ölümünü beklediğini, ancak tüm mal varlığını ve hisselerini kimsenin varlığından haberi olmadığı öz oğlu Gülcemal’e bıraktığını söylemiştir.
Togay, adamlarına Ayşen’i kaçırma görevi verip Yusuf’la birlikte Gülcemal’i bulmaya köye gider. Kendisini kaçıran adamların elinden kurtulmayı başarıp köye giden Ayşen, Gülcemal’i kandırıp notere götüren Togay ve Yusuf’u takip eder. Noterde Gülcemal’e durumu izah edip onu İstanbul’a götürür.
Ayşen, Gülcemal’in işlemleri ve Dna testiyle ilgilenirken, Togay ise Gülcemal’i ortadan kaldırması için Affan’ı tutar. Ancak Affan bir türlü Gülcemal’i öldürmeyi başaramaz. Dna testi sonucu Abdülkerim’in oğlu olduğu tescillenen Gülcemal, elde ettiği hisseler gereği şirketin yönetim kurulu başkanı olur.
Gülcemal, tüm yaşananların ardından köyüne Gülnaz’a geri döner.

Comment / Yorum:
Yönetmen Özgür Selvi’nin 2009 yapımı “Cin Geçidi” filminden 5 yıl sonra imza attığı 2. uzun metrajlı filmi “Gülcemal”, İstanbul ve Kocaeli’nin Kandıra ilçesinin Teksen köyünde çekilir. Filmin senaryosu, Erhan Can Sezer ve aynı zamanda filmin başrolünü de üstlenen Peker Açıkalın tarafından yazılır. 18 Nisan 2014 tarihinde vizyona giren film, 19 hafta vizyonda kalır. Film, 34.163 seyirciye ulaşır.
Filmin oyuncu kadrosu, televizyondan tanınan isimlerle oluşturulmuş. Zaten ortaya da televizyon yapımı kalitesinde bir iç çıkmış. Gülcemal, son yıllarda Türk sinemasında sıklıkla örneklerine rastladığımız niteliksiz ve yavan komedilerden biri.

Imdb note: 5                             My note: 2.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder