Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

27 Haziran 2014 Cuma

Doodlebug (1997)

Director / Yönetmen:
Christopher Nolan

Screenplay / Senaryo:
Christopher Nolan

Cast / Kadro:
Jeremy Theobald

Subject / Konu:
Tedirgin görünen adam, elinde tuttuğu ayakkabısıyla çevresinde dolaşan ama bir türlü yakalayamadığı böceği öldürmeye çalışmaktadır. Saatin sesinden dikkati dağılan adam çalan telefonu susturmak için telefon ahizesini sürahinin içine bırakır.
Böceği yerdeki bir çamaşırın altında kaçışır vaziyette bulan adam, çamaşırı kaldırır. Kaçışan aslında bir böcek değil adamın küçülmüş bir halidir. Adam ayakkabının topuğuyla küçülmüş haline vurur ve gülümser. Bu sırada kendisinin dev hali tarafından bir ayakkabı topuğuyla ezilir.

Comment / Yorum:
Yaklaşık 3 dakikalık bir kısa film olan “Doodlebug”, şimdilerde dev yapımlara imza atan usta yönetmen Christopher Nolan’ın ilk senaryo ve yönetmenlik deneyimi. Doodlebug’ta dehasının izlerini göstermeyi başaran Nolan, günümüze dek süren yükselişiyle Hollywood’un sayılı yönetmenlerinden biri oldu.
Doodlebug’ın türü için sadece fantastik demek doğru olmaz. Zira filmde kullanılan fantastik öğelerle insan bilinçaltına göndermede bulunulmakta ve dolayısıyla psikolojik bir çıkarım da yapılmakta.
Film, 2003 yapımı “Cinema 16: British Short Films” isimli video seçkide yer aldı.

Imdb note: 7.2                           My note: 8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder