Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

21 Haziran 2014 Cumartesi

Not Safe For Work (2014)

Director / Yönetmen:
Joe Johnston

Screenplay / Senaryo:
Adam Mason
Simon Boyes

Cast / Kadro:
Max Minghella
JJ Feild
Eloise Mumford
Christian Clemenson
Michael Gladis
Molly Hagan
Brandon Keener
Tim Griffin
Marina Black
                                                              Tom Gallop
                                                              Shashawnee Hall
                                                              Eme Ikwuakor
                                                              Alejandro Patino
                                                              Michael Raif
                                                              Christian Ijin Link

Subject / Konu:
İşinden kovulan adam, silahıyla gittiği Denning Ecza Merkez Bürosu’nda 7 kişiyi öldürür. Polis kendisini yakalamak için gelince de kafasına dayadığı silahla intihar eder. Olayın ardından Prophidil adlı ilacın felç ve kalp krizi gibi ölümcül yan etkileri olduğu ortaya çıkar. Şirket hisseleri hızla düşmeye başlar.
Şirkete karşı açılan davayı üstlenen hukuk bürosunda asistan olarak çalışan Tom, dosyalarda yaptığı yanlışlıktan dolayı işten atılır. Tom, şirkette çalışan Anna’yla 3 aydır gizli bir ilişki yürütmektedir.
Tom şirketten ayrıldığı sırada tuhaf bir olaya tanıklık eder. Bir adam çantasını yere bırakır ve yanından geçmekte olan başka bir adam çantayı kendi çantasıymış gibi alıp asansöre biner. Bir şeyler döndüğünü hisseden Tom, büroya döndüğünde çalışma arkadaşı Roger’ın kendi masasında olduğunu görür ve şüpheye kapılır. Gizlice telefonunun video kaydını açıp masasına yerleştirir ve bürodan ayrılır.
Çantayı alıp asansöre bindiğini gördüğü adamı elektrik tesisatını kurcalarken görünce gizlenir. Adamın kendisine ne iş yaptığını soran ve kimliğini göstermesini istediği sekreteri öldürüşüne şahit olur. Tuvalete gizlenmek isteyen Tom, tuvalette şirket çalışanı Barney’nin cesediyle karşılaşır.
Roger’la karşılaşan Tom yaşananları anlatır. Kaçmaya çalışırlar ancak asansör devre dışı olduğu için büronun bulunduğu katta kapana kısılırlar. Çünkü büronun tek çıkışı vardır. Ayrıldıkları sırada telaşlanan Roger, masasına dönüp telefonla karısını arar. Bu sırada yakalanır ve öldürülür. Cinayet anı Tom’un video kaydı açık olan telefonu tarafından kaydedilir.
Tom’un çalan telefonunu fark eden katil, işlediği cinayetin kaydedildiğini görür. Video kaydını siler ve büroda olduğunu farkına vardığı Tom’u aramaya koyulur.
Tom, şirket sahibi Emmerich’in odasına ulaşmayı başarsa da katil peşlerini bırakmaz. Tom, kolundan vurulan Emmerich’le beraber kimsenin giriş yapamayacağı güvenlikli odaya girmeyi ve kapıyı yakalanmadan kapatmayı başarsa da, katil eline geçirdiği Tom’un cep telefonundan Emma’ya kısa mesaj gönderir ve onu büroya çağırır.
Büroya gelen Emma’yı esir alan katil, Emma’ya karşılık dosya odasına girmesini sağlayacak olan kartı ister. Tom yaptığı sahte kartı katile verip Anna’yı alıp kaçmayı başarır. Emmerich, katille birlikte kalır ve aslında olaylardan haberdar olduğu ve dosyaların yakılması için anlaşma yapmış olduğu ortaya çıkar.
Tom, katili dosya odasında kıstırır. Katil odadaki dosyaları ateşe verdiği için yangının ortasında kalır. Tom, katili kurtarmak için kapıyı açar. Aralarında kavga çıktığı sırada Emmerich, eline geçen silahla katili vurur. Katil ölmeden önce Tom’da bulunan cep telefonunun şifresini söyler.
Telefonu açıp son konuşmaların Emmerich’le yapıldığını gören Tom, Emmerich’in de olayların içinde olduğunu anlar. Gerçekleri ortaya çıkaracak olan dosyayı alır ve geride dosyanın onlarca kopyasını bırakır. Emmerich intihar eder. Olay yerine gelen polis, katilin cebinde Tom’un telefonunu bulur. Bu polis, katili çantayla şirkete sokan kişinin ta kendisidir. Derhal Tom’un peşine düşer…

Comment / Yorum:
Kariyeri incelendiğinde 1999 yılında çektiği “October Sky / Ekim Düşü” filmi dışında “Jumanji (1995)”, “Jurrasic Park 3 (2001)”, “The Wolfman / Kurt Adam (2010)” gibi gişe başarısına yönelik ve fakat nitelik olarak zayıf filmlere imza atan yönetmen Joe Johnston’ın imzasını taşıyan 2014 yapımı “Not Safe For Work”, vizyon göremeyerek sadece dvd olarak piyasaya sürüldü ve yönetmenin maddi anlamda en başarısız işi oldu.
Muhtemelen maddi nedenlerden filmin süresi oldukça kısa tutulmuş (74 dakika). Filmin finali sanki yarım bırakılmış gibi. Bu durum pek olası görünmese de bir devam filmi olabileceği anlamına da gelebilir.
Filmde bariz mantık hataları var. Mesela Tom’un şifreli cep telefonundan 911’i arayıp yardım isteyememesi. Çünkü tüm cep telefonları şifreyle kapatılmış olsalar dahi 911’i arayabilmek mümkündür. Filmdeki mantık hatalarından biri diğeri de Tom’un kendi kartını yükleyip diğer kartları sıfırladığı sahne. Burada Tom aslında ilk olarak kendi kartıyla birlikte bütün kartları sıfırlayıp daha sonra kendi kartını yüklemeliydi.
Not Safe For Work, mantık hatalarına ve vasatı aşamamasına karşın dinamik bir gerilim filmi. Beklentiye girmemek kaydıyla sıkılmadan seyredilebilecek bir yapım.

Imdb note: 5.8                           My note: 4.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder