Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

1 Temmuz 2014 Salı

Winsor Mccay The Famous Cartoonist of The N. Y. Herald and His Moving Comics (1911)

Director / Yönetmen:
Winsor Mccay
J. Stuart Blackton

Screenplay / Senaryo:
Winsor Mccay

Cast / Kadro:
Winsor Mccay
John Bunny
George Mcmanus



Subject / Konu:
Ünlü karikatürist Winsor Mccay, arkadaşlarıyla bir masada oturmuş keyiflice sohbet etmektedir. Kendilerine diğer masada oturan 2 adam da katılır. Winsor, kendisine yönelik kahkahalar ve iddialar üzerine panoda bulunan kağıda bir çizim yapıp masaya götürür. Ardından ikinci çizimi yapıp masaya getirir. Arkadaşlarının içki ikramının ardından üçüncü çizimi yapmaya başlar. Winsor, çizimin ardından büyük bir iddiada bulunup gider.
Winsor’ın siparişleri ofisine gelir ve Winsor binlerce sayfadan oluşacak çizimlerine başlar. İddia süresi olan 1 ay tamamlandıktan sonra Winsor, çizimleriyle beraber arkadaşlarının karşısına çıkar. Binlerce sayfalık çizimlerin arka arkaya oynatılmasından oluşan mükemmel animasyonu arkadaşlarına izletir.

Comment / Yorum:

Bir çizim dehası ve çizgi film üreticisi olan Winsor Mccay’ın yazıp, başrolünde oynayıp J. Stuart Blackton ile birlikte yönettiği 1911 yapımı “Winsor Mccay The Famous Cartoonist of The N. Y. Herald and His Moving Comics”, içersinde hareketli çizimlerin kullanıldığı, animasyonun atası sayılabilecek bir film. Filmde kullanılan çizimler, Mccay’ın “Little Nemo in Slumberland” isimli çizgi çalışmasından. Film, ilk olarak 8 Nisan 1911 tarihinde gösterildi. Winsor Mccay The Famous Cartoonist of The N. Y. Herald and His Moving Comics, 2009 yılında Ulusal Film Koruma Vakfı tarafından, Ulusal Film Kayıtları Arşivi’ne dahil edildi.

Imdb note: 7.3                           My note: 8.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder